Eljött az Eurosport ideje

Július 2-án kezdődik az év talán legjobban várt kerékpáros versenye, a 103. Tour de France. A mezőny ezúttal is rendkívül erős: a címvédő Chris Froome, a hivatalosan kétszeres győztes Alberto Contador, a tavalyi második helyezett Nairo Quintana, a 2015-ös Vuelta győztese, Fabio Aru, illetve az idei Giro rózsaszín trikósa, Vincenzo Nibali is ott lesz a nagy rajtnál.

Az Eurosport egész évben a kerékpársport otthona, így nem véletlen, hogy a sportág legnagyobb eseményét a világ legjobb kerékpáros-szakértői kommentálják majd. Az Eurosport csatornáin az összes szakaszt élőben lehet követni, valamint esténként összefoglaló és elemzőműsorokkal is figyelemmel lehet kísérni a nap legfontosabb eseményeit.

A 21 szakaszból álló országúti versenyen az indulók összesen 3519 kilométert tesznek meg. A 103. Tour de France útvonala érinti Andorrát és Svájcot is. Az öt hegyi befutó közül talán a legizgalmasabbnak ígérkező a 12. etapon várható, amikor a mezőny a 185 km-es szakaszt a Mont Ventoux-n fejezi be. A verseny során az öt hegyi befutó érinti a Pireneusok és az Alpok csúcsait, a legmagasabb pont pedig a 2240 méter magas Andossa–Arcalis hegyi befutó lesz.

  • Megosztom