Elindult a Vodafone 5G Budapesten

A Vodafone ügyfelei már használhatják Budapest belvárosában a cég 5G mobilszolgáltatását, a társaság a hivatalos bejelentés előtt honlapján tett közzé információkat. Átlagosan 150-600 Mbit/s-os letöltési sebességre számíthatnak a felhasználók, igaz ehhez egyelőre mindössze két telefontípus áll rendelkezésre a szolgáltatónál.

Amanda Nelson, a Vodafone vezérigazgatója a napokban zajló Infotér konferencián már jelezte, hogy nagy dobásra készül 5G kapcsán a társaság és a honlapjukon látható információk alapján ezt meg is tették. Elsőként a HWSW számolt be az 5G budapesti rajtjáról, a portál közlése szerint az tette lehetővé a korai indulást, hogy a Vodafone-nak nem kellett kivárnia az új frekvenciák értékesítését, mivel még 2016-ban bevásárolt a 3400-3800 MHz-es tartományból.

A Vodafone honlapján elérhető információk szerint átlagosan 150-600 Mbit/s letöltési sebességet nyújt a szolgáltatás. Ez nagy méretű videós tartalmak letöltését, gondtalan videóhívást és akadozás nélküli videójátékokat tesz lehetővé, például egy full HD film letöltése körülbelül 3 percet vesz igénybe.

Viszont ahhoz, hogy ezt valaki használhassa, az 5G-képes RED tarifák egyikére és 5G-képes készülékre van szükség, amelyekből jelenleg kettő érhető el a cég kínálatában, a Huawei Mate 20 X 5G és az LG V50 ThinQ 5G. Persze az 5G-s élményhez kell az is, hogy a lefedett területen tartózkodjon valaki, ami jelenleg Budapest belvárosára terjed ki.

  • Megosztom