Elindult a Telex

Elrajtolt a távozó indexesek új lapja, a Telex.hu, a főszerkesztő, Munk Veronika és Kárpáti Márton ügyvezető beköszönő üzenetükben arról írtak, hogy több mint 34 ezren támogatták a portál indulását.

Az Index szerkesztősége július 24-én mondott fel, és szinte azonnal felmerült az igény, hogy a csapat lehetőleg együtt folytassa. A teljes szerkesztőség ugyan nem maradt együtt, de így is 70 fővel indult az új lap. Munk Veronika és Kárpáti Márton írása szerint az elmúlt hónapokban kapott adományokból több hónapra biztosított a működés a jelenlegi létszámmal és október második felében részletesen is bemutatják, hogy mekkora összegről van és hogyan használják fel.

A beköszönő szerint a Telex ingyenes lapként indult, egyelőre adományokat, nem pedig előfizetést kértek olvasóiktól. Mint írják, a hazai médiapiacon még nagyon óvatos gazdálkodással sem tűnik fenntarthatónak az, hogy pusztán reklámbevételekből üzemeltessenek egy olyan lapot, amiben a nap bármelyik pontján megtudhatják az olvasók, mi történik a világban, pláne a koronavírus okozta gazdasági válság idején. Ezért a Telex a későbbiekben előfizetéses újság lesz, az előfizetéses modell kidolgozását hamarosan elkezdik, és amint összeállt, ki is hirdetik majd.

A Telex vezércikke péntek délután a belorusz helyzetről szóló helyszíni beszámoló volt, de mint fogalmaztak, már a rajtnál is több száz cikk található a portálon.

  • Megosztom