Elindult a boldogságkutatás

Vajon hol élnek a legboldogabb emberek Magyarországon? Derítsük ki együtt, hogy tényleg pesszimista nemzet vagyunk-e! Milyen 2018-ban a magyar lakosság boldogság és globális jóllét szintje?

2018-ban ismét nagyszabású kutatás készül a magyarokról a Boldogságtérkép megrajzolása projekt keretében, amit a Jobb Veled a Világ Alapítvány és az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportja közösen végez Bagdi Bella és Prof. Oláh Attila vezetésével. A vizsgálat célja annak felmérése, hogy milyen és évről évre hogyan változik a magyar lakosság boldogságszintje.

A kutatók arra kérik a magyarokat, hogy minél többen töltsék ki és osszák meg családtagjaikkal és barátaikkal a kutatás kérdőívét, amit az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportjának munkatársai állítottak össze.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány célja, hogy egy ingyenesen elérhető boldogságprogrammal segítse az emberek boldogságszintjének növelését, tudatosítsa az emberekben, hogy a boldogság tanulható és a legfrissebb kutatások eredményei szerint bárki képes a boldogságfokozó technikák elsajátítására.

Az alapítvány közel 350 iskolában tette elérhetővé a boldogságórák megtartását, ami a pozitív pszichológia eredményeire építve ad ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.

A Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke. A program kidolgozói között Prof. Oláh Attila mellett ott van a Boldogságprogram fővédnöke, Prof. Dr. Bagdy Emőke klinika szakpszichológus, pszichoterapeuta is.

  • Megosztom