Élesedik a streaming háború – jön az HBO Max

Kezd egészen megdöbbentő fordulatszámon pörögni a streaming szolgáltatások körüli felhajtás, a legnagyobb médiacégek és technológiai vállalatok próbálnak szerencsét ebben a szegmensben és a régi szereplők is igyekeznek felvenni a kesztyűt. Az Index beszámolója szerint a Warner és az AT&T úgy döntött, hogy HBO Max néven indít új streamingfelületet.

A Netflix, a Hulu, az Amazon és az HBO Go mellé hamarosan érkezik a Disney+, illetve az Apple is saját streaming szolgáltatás elindítását tervezi. A versenyben most az HBO tulajdonosai léptek egy érdekeset, az Index írása szerint az HBO Maxen ugyanúgy elérhetők lesznek a Warner és az HBO saját gyártású produkciói, mint más filmek és sorozatok. A portál a Verge-re hivatkozva azt is írja, hogy az új szolgáltatáson keresztül már élőben is lehet majd közvetítéseket nézni, amiben eltérhet például az HBO Go-tól.

Az Index összeállítása szerint 2020 tavaszától a Jóbarátok összes évada kizárólag ezen a felületen lesz nézhető legálisan a világhálón keresztül, de hasonló lesz a helyzet a Kaliforniába jöttem című szériával és a Hazug csajok társaságával is. Az új streaming szolgáltatáshoz leszerződtették Greg Berlantit (Flash, Zöld lámpás, Supergirl, és még egy tucat szuperhősös produkció) és Reese Witherspoont, hogy filmeket gyártsanak kifejezetten erre a felületre.

Ezeken kívül jelentős mennyiségű tartalom lesz elérhető a szolgáltatáson belül a DC Entertainmenttől, a CNN-től, a TNT-től, a Cartoon Networktől, az Adult Swimtől sőt, még a kizárólag animéket sugárzó Crunchyrollról is. Azt ugyanakkor egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz az itthon is elérhető HBO Go sorsa.

  • Megosztom