Ezt is lehet majd a legújabb mobilokkal

Daydream kompatibilis telefonokat mutat be a közeljövőben az Alcatel. A Google éves fejlesztői konferenciáján mutatták be a cég eddigi legkomolyabb VR-platformját.

 

Az együttműködés eredményeként az Alcatel felhasználók számára is elérhetőek lesznek a virtuális valóság nyújtotta élmények a gyártó tovább bővülő okostelefon portfoliójában. Az Alcatel mérnökei és tervezői – szoros együttműködésben a Google-lel – tovább fokozzák a VR-platform felhasználói élményét, elkötelezettek az immersive audio élmény, a jobb kijelző és a prémium tartalmak – beleértve a játékokat, a szórakozást és zenehallgatást – mellett.

 

A Daydream egy teljes VR ökoszisztémát jelent. Az Androidon futó alkalmazások könnyen átkapcsolhatóak lesznek VR-üzemmódba, így térben lehet majd nézni Youtube-videókat, fotókat vagy a Googel Street View-t. De például a Netflix is kap Daydream-re optimalizált felületet. A platform része a mobiltelefonon túl egy headset (VR sisak), és egy kontroller. A daydreames virtuális valósághoz bizonyos hardverkövetelményeket teljesíteniük kell a gyártóknak, így VR Ready hitelesítést kapnak majd az erre alkalmas telefonok.

 

 

Egyedi felhasználói élmény a Z generációnak

 

A Google és az Alcatel korai együttműködése jól jelzi, hogy a márka pontosan érti, mire van szüksége a Z generációnak, vagyis azoknak, akik 2000 után születtek. Ez a generáció a legmohóbb, ha szórakoztató tartalom fogyasztásáról van szó. Szintén jól látszik, hogy az Alcatel törekszik arra, hogy a legújabb technológiákat szállítsa fogyasztóinak.

 

A díjnyertes, VR szemüveggel együtt forgalmazott IDOL 4 is jól mutatja a mobil iparág jelenlegi trendjét. Az Alcatel elkötelezett a virtuális valósággal kapcsolatos innovációkban, így az Alcatel az egyik első gyártó, akinek termékein elérhető a Daydream VR-platform.

 

A Daydream Android N-t futtató telefonokon érhető majd el. Az Alcatelnél 2017 első felétől lesznek elérhetőek ilyen rendszeren működő készülékek.

  • Megosztom