Élen a Real Madrid

A Real Madrid futballcsapata a világ legértékesebb együttese a Forbes magazin összeállítása szerint, a spanyol csapat 3,44 milliárd dollárt ér. A Barcelona és a Manchester United is az élmezőnyben, az ötvenes listán azonban tarolnak az amerikai foci csapatok.

 

A Real Madrid 3,44 milliárd dollárt ér a Forbes elemzése szerint, ezzel a világ legértékesebb sport csapata a spanyol gárda. Őket a Barcelona követi 3,2 milliárd dollárral, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyén szintén egy európai futballcsapat, a Manchester United található 2,81 milliárd dolláros értékkel. A United egyébként a napokban rekordszerződést kötött az Adidas-al, a sportszergyártó 2015-től lesz mezszponzora a csapatnak tíz évig, összesen 1,3 milliárd dollárért.

 

Az ötvenes lista elejére a legnagyobb európai futball klubok mellett amerikai focicsapatok és baseball együttesek kerültek. A negyedik a baseball egyik legendás gárdája, a New York Yankees lett 2,5 milliárd dolláros értékkel, megelőzve a 2,3 milliárd dollárt érő Dallas Cowboys-t. A top tízben egyébként négy európai csapat – a már említett három mellett a Bayern München a 7. pozícióban -, négy amerikai foci együttes és két baseball csapat szerepel. Az amerikai foci bajnokságban, az NFL-ben szereplő gárdák egyébként tarolnak a listán, ez a sport adja a legtöbb résztvevőt.

 

Bármennyire népszerű sport is világszerte és az Egyesült Államokban is a kosárlabda, mindössze a 13. pozíciót tudta megszerezni a legértékesebb kosárklub, a New York Knicks, 1,4 milliárd dolláros értékkel. A listán egyébként szerepel a Ferrari is, a legendás Forma-1-es istálló a 21., a Forbes összeállítása szerint 1,2 milliárd dollárt ér.

 

A tíz legértékesebb csapat

Forrás: Forbes

(milliárd dollár)

Real Madrid: 3,44

Barcelona: 3,2

Manchester United: 2,81

New York Yankees: 2,5

Dallas Cowboys: 2,3

Los Angeles Dodgers: 2

Bayern München: 1,85

New England Patriots: 1,8

Washington Redskins: 1,7

New York Giants: 1,55

 

  • Megosztom