Elejét vennék a bankkáryás csalásoknak

A MasterCard SafetyNet néven új globális biztonsági rendszert indít el, amelynek célja, hogy csökkentse a bankok és a fizetési szolgáltatók elleni hacker-támatások kockázatát.

Kihasználva a MasterCard világméretű hálózatában rejlő előnyöket, a SafetyNet képes arra, hogy még azelőtt észlelje és megakadályozza a potenciális támadásokat, mielőtt azok megtörténtek volna, vagy mielőtt a bank vagy a pénzügyi szolgáltató észrevette volna a támadást.

A többszintű védelmi rendszer segítségével a MasterCard partnerei mindig egy lépéssel a támadók előtt járhatnak annak dacára, hogy a hackerek egyre kifinomultabb módszerekkel igyekeznek átjutni a bankszámlákhoz kapcsolt védelmi rendszereken.

Az ügyfelek a világon mindenütt elsőrendű fontosságot tulajdonítanak a biztonságnak, ha kártyás vásárlásról van szó, így a MasterCard számára is ez a legfőbb prioritás. A kártyatársaság különböző eszközöket és többszintű védelmi rendszert működtet a világon mindenütt, együttműködésben a kártyakibocsátó- és kártyaelfogadó bankokkal, kereskedőkkel, és magukkal az ügyfelekkel.

A MasterCard közleménye szerint a SafetyNet a biztonsági védelmi rendszerek jövő generációjához tartozik. Azért képes a visszaéléseket még azok megtörténte előtt felfedni és megakadályozni, mert olyan intelligens technológiai háttérre épül, amely valós időben érzékeli a visszaélési kísérleteket, és azonnal megakadályozza, hogy megtörténjen a hamis fizetési tranzakció.

A SafetyNet a bankok jelenleg működő védelmi rendszereit egy újabb szinttel egészíti ki, nyomon követi a különböző fizetési csatornákat függetlenül azok földrajzi helyétől, és az egyes országok és partner-intézmények saját igényeihez szabható, kifinomult algoritmusokat használ. A SafetyNet egy újabb emelt szintű biztonsági eszköz a MasterCard által működtetett védelmi rendszerek sorában, amely szervesen illeszkedik a globális fizetési rendszerben használt biztonsági eszközökhöz.

  • Megosztom