Elbukta a lottót a Kossuth Rádió

A Kossuth Rádió helyett a jövőben a Class FM-en közli majd a nyertes lottószámokat a Szerencsejáték Zrt.. A társaság stratégiai célkitűzése a fiatal felnőttek elérése, a cégnek törvényi kötelezettsége a rádiós eredményközlés, s a hallgatottság alapján az eredmények Class FM-en történő közlése ennek a célnak a megvalósítását segíti – közölte a vállalat.

 

A Szonda Ipsos 2012. novemberi auditált adatai szerint a Class FM hallgatottsága a 18 év feletti célcsoport körében 23,6 százalék, ezzel szemben az MR1-Kossuth Rádióé 18,8 százalék – idézi az MTI a Szerencsejáték Zrt. közleményét. A Class FM átlagos napi elérése a 18 év feletti budapesti lakosság körében 20 százalék, míg a Kossuth Rádió esetében 18 százalék, ebből a Class FM hallgatottsága a budapesti 18-29 éves korosztálynál 30 százalékot ér el, míg a Kossuth Rádióé 1 százalék (szintén a Szonda Ipsos 2012. novemberi auditált adatai szerint).

 

A hallgatottsági információk birtokában döntött a társaság úgy, hogy a fiatal felnőttek elérése érdekében a Class FM választása a hatékonyabb megoldás. Az MR-1 Kossuth Rádióval 2012-ben kötött szerződés értéke bruttó 50 millió 325 ezer 280 forint volt, a Class FM-mel kötött, eredményközlésre vonatkozó szerződés bruttó 51 millió 930 ezer 461 forintról szól.

 

Az eredményközléseket – az adott rádió szerkesztési elveinek megfelelően – eltérő időpontban sugározzák, az érintett játék sorsolásához, illetve a fogadások eseményeihez kapcsolva.

 

Az eredményközlés változása, a Class FM-re átkerülése a skandináv lottóra, a hatos lottóra és a Luxorra is vonatkozik az ötös lottó mellett – írja beszámolójában az MTI.

  • Megosztom