Eladnák a Playboy-t

Vevőt keresnek a Playboy Enterprises-ra, a híres Playboy magazin kiadójára, a vételár akár félmilliárd dollár is lehet. A lap példányszáma az elmúlt évtizedekben hatalmasat zuhant, míg 1975-ben még 5,6 milliós példányszámban kelt el, addig tavaly már 800 ezret adtak el egy-egy lapszámból.

 

Az eladási folyamatot maga a Playboy Enterprises kezdeményezte, és a The Wall Street Journal, illetve a Financial Times forrásai szerint 500 millió dollár körüli összeget remélnek a kiadóért. A Playboy magazinnál idén márciustól jelentős változás történt, szakítottak a ruhátlan képekkel. A Playboy vezérigazgatója, Scott Flanders a stratégiai váltás kapcsán azt nyilatkozta, hogy erre azért volt szükség, mert egész egyszerűen képtelenek voltak versenyezni az interneten ingyen elérhető felnőtt tartalmakkal.

 

A Playboy Enterprises üzleti helyzetéről keveset tudni azóta, hogy Hugh Hefner, az alapító és a Rizvi Traverse Management nevű befektetési cég kivezette a tőzsdéről. Az akkori tranzakció nagyjából 207 millió dollárosra értékelte a vállalatot.

 

Az eladási folyamat menedzselésére a Moelis & Co befektetési bankot kérték fel.

 

Eladó a híres Playboy birtok is, a Los Angelesben található ingatlanért 200 millió dollárt kér Hugh Hefner. Ha sikerül nagyjából ennyiért eladni, akkor az Egyesült Államok egyik legdrágább magán ingatlana lesz.

  • Megosztom