Eladhatják a Népszavát

Két vevőjelölt is van a Népszavára a Népszabadság információi szerint, a napilap sorsa akár néhány héten belül eldőlhet. A lapból a tavalyi harmadik negyedévi adatok alapján átlagosan 12 ezer példányt adtak el, internetes portálját naponta 45 ezren látogatják.

 

Várhatóan megválik teljes, 99 százalékos részesedésétől a Népszava jelenlegi fő tulajdonosa, a svájci Luganóban bejegyzett TGD Intermedia SA – írja összeállításában a Népszabadság. A napilap értesülései szerint két ajánlat érkezett a cégre. A vevőjelöltek között van a Szabad Földet, a Vasárnapi Híreket és több más terméket is kiadó Geomédia Zrt. 100 százalékos tulajdonában lévő VH Kiadói Kft., illetve a Népszava Szerkesztőség Dolgozóinak Szociális Kulturális és Segélyező Egyesülete, amelynek most egyszázalékos tulajdonrésze van a politikai napilapot kiadó cégben.

 

A Népszabadság úgy tudja, hogy a jelenlegi tulajdonosok a Geomédia ajánlatát tartják reálisabbnak, s úgy ítélik meg, hogy a Népszava megjelenését a kiadócsoporton belül lehetne hosszú távon biztosítani. A napilap értesülései szerint a tulajdonosok úgy készülnek, hogy két-három héten belül lezárják a tárgyalásokat a Népszava eladásáról.

  • Megosztom