Együttműködik az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet

Együttműködési megállapodást írt alá az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet, a felek együttműködnek az internetes biztonság területén. Az együttműködés elsődlegesen a cégcsoport vállalati és intézményeket kiszolgáló tagvállalata, az Invitech Solutions által kínált, informatikai biztonságot növelő technológiai megoldásokra, a cégcsoport üzleti és egyéni ügyfelei informatikai biztonság-tudatosságának növelésére, illetve a szervezetek közötti hatékony kapcsolattartásra terjed ki.

 

Mindennapi életünkben, magánemberként és üzleti-, intézményi felhasználóként is meghatározó szerepet játszik az informatika és az interneten zajló kommunikáció. Ezzel párhuzamosan viszont nő az interneten megvalósuló támadások száma, és az előidézhető károkozás mértéke is. Ezért mindinkább előtérbe kerülnek azok a megoldások, melyekkel megelőzhetőek az interneten terjedő támadások.

 

Az Invitel Csoport elkötelezett üzleti és egyéni ügyfelei informatikai biztonságának növelése iránt. A védelmi intézkedések hatékonyságának növelése érdekében, a megállapodás eredményeként a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a nemzetközi kibervédelmi együttműködésből származó információkat megosztja az Invitel Csoporttal.

 

Az együttműködés aláírására október 18-án, az Invitel Csoport budapesti műszaki-technológiai központjában megrendezett szakmai nap részeként került sor. Ez a helyszín ad otthont az Invitech Solutions DC10-nek, a régió egyik vezető adatközpontjának is. A DC10 több száz ügyfél informatikai kiszolgálását biztosítja az államigazgatási intézményektől számos közép- és nagyvállalkozásig. Az Invitel csoport adatközponti létesítményei országosan összesen mintegy 7000 négyzetméter területen helyezkednek el.

  • Megosztom