Együttműködik az Ericsson és az ABB

Az Ericsson és az ABB, a digitális iparágakra összpontosító két vezető vállalat új együttműködést kötött a rugalmas, vezeték nélküli automatizálást megalapozó ipari ökoszisztéma kialakításának felgyorsítása érdekében. A partnerség a fejlett, hálózatba kapcsolt szolgáltatások, az Ipari IoT és a mesterséges intelligencia technológiák jövőbeli alkalmazását alapozza meg.

A partnerek a Hannover Messe 2019 vásáron aláírt szándéknyilatkozattal határozták meg közös jövőképüket az automatizáláson és vezeték nélküli kommunikáción alapuló rugalmas gyártással kapcsolatban. Az együttműködés az Ipar 4.0 és az 5G korszakában valósul majd meg, amikor a vállalatok felismerik az automatizálásból és digitalizálásból fakadó fokozott termelékenység előnyeit.

„Fontos lépés számunkra, hogy kiterjeszthetjük partnerségünket az Ericssonnal, az 5G érájába is – mondta el Ulrich Spiesshofer, az ABB ügyvezető igazgatója. – Az ABB vezető pozíciója az ipari digitalizáció terén és az Ericsson úttörő munkája az hálózati kapcsolatokban új lehetőségeket kínál majd az ügyfeleink számára, hogy vállalkozásaik digitalizálásával javítsák termelékenységüket és versenyképességüket.”

Börje Ekholm, az Ericsson elnök-vezérigazgatója a következőket tette hozzá: „Az Ericsson és az ABB már eddig is intenzíven együttműködött az 5G és az Ipari IoT technológiákkal kapcsolatos kutatások terén. Ezzel a szándéknyilatkozattal megerősítjük partnerségünket, hogy felgyorsíthassuk az ipari ökoszisztéma kialakulását és a rugalmas automatizálás lehetőségeinek teljes körű megvalósítását, ezáltal pedig feltárhassuk az 5G és az Ipar 4.0 kombinálásából fakadó új üzleti lehetőségeket.”

A két partner máris az intelligens gyártási technológiák új generációjának gyors bevezetésén dolgozik: az Ericsson intelligens automatizálási rendszert helyezett üzembe az észtországi Tallinnban működő gyártó létesítményeiben. A gyáregységben az ABB teljesen automatizált rugalmas robotcella megoldást biztosít 5G rádiók végső összeszereléséhez.


Tags: ,

  • Megosztom