Egymilliónál tart a Hírstart Robot podcastja

Elérte az egymillió lejátszást a Startlap csoporthoz tartozó Hírstart által idén májusban elindított, emberi beavatkozás nélkül készülő podcast sorozat, ahol Alíz, a női robothang végzi el a műsorkészítés feladatait.

Az első podcast adások mintegy 15 évvel ezelőtt indultak el. A digitálisan rögzített hanganyagok különböző platformokon bárhol, bármikor meghallgathatók vagy akár letölthetők. Ugyanakkor a podcastok az internet felhasználók csak egy bizonyos rétege számára népszerűek. Ezért fél év alatt egymillió lejátszást elérni egy ilyen jellegű tartalom esetében kifejezetten nagy sikernek számít, ráadásul az adások mintegy 92%-át szinte teljesen végig is hallgatják.

„Manapság számtalan tematikus podcasttal találkozhatunk, azonban ritka, hogy elkészítésükhöz a robottechnológia is bevonásra kerüljön. A Hírstart Robot podcastja alapvetően azok számára lehet hasznos, akik a lehető leggyorsabban szeretnének hozzájutni a legfrissebb hírekhez, illetve segítséget nyújthat például a látássérülteknek is” – fejtette ki Virág Attila, aki a Central Mediacsoport Zrt. senior üzleti tanácsadója és a Hírstart vezető szerkesztője is egyben. Hangsúlyozta, hogy a podcast adások minőségét természetesen továbbra is ember felügyeli, egy kolléga tanítja Alízt.

  • Megosztom