Egy hétre száműzik a tankönyveket az iskolákból

A Digitális Témahéthez kapcsolódóan Tankönyvmentes Hetet valósít meg három iskolában az Infotér Egyesület.

 

Az Informatika a Társadalomért Egyesület alapvető célja, hogy összehozza a civil, piaci és a kormányzati szereplőket az informatika területén. Az oktatásnak kitüntetett szerepe van az egyesület életében, hiszen az informatika legfontosabb láncszeme az ember. Az idei évben több rendezvényükön is kiemelt szerepet kap az oktatás és az informatika kapcsolata, így a Digitális Témahét eseményeinek a sorából is kiveszik részüket.

 

Az Infotér Egyesület a Digitális Témahét kísérő eseményeként kísérleti jelleggel, három iskola bevonásával Tankönyvmentes Hetet valósít meg a Szigetszentmiklósi tankerületben, közelebbről a Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, Dunavarsányban az Árpád Fejedelem Általános Iskolában és Tökölön a Weöres Sándor Általános Iskolában.

 

A Tankönyvmentes Hét során az iskolák pedagógusait felkészítik a tankönyvmentes oktatásra, illetve ellátják megfelelő mennyiségű és minőségű digitális tartalmakkal, eszközökkel, módszertani tanácsokkal. Az itt szerzett tapasztalatokat megosztják a pedagógusokkal és döntéshozókkal, hogy a digitális világ lehetőségeit leghatékonyabban legyenek képesek kihasználni köznevelési rendszerünkben.

  • Megosztom