Egy űrt töltenek be a médiapiacon – interjú Török Noémivel

Az érkezésem egyik fő célja, hogy hatékonyan növeljük a bevételeket mindhárom platformunkon – mondta el a Marketing&Media magazinnak adott interjúban Török Noémi. A WMN nyáron kinevezett értékesítési vezetője, beszélt arról is, miként lehet bevételt elérni a videós tartalmaikkal.

– Korábban a Nosaltynál dolgoztál, majd annak felvásárlása után a Central Médiacsoportnál. Most újra egy olyan cégnél vagy, amely méretében inkább a régi Nosaltyhoz hasonló. Ez a kisebb cégméret jobban bejött neked, mint a nagyvállalat?

– A Nosaltynál 2011 óta dolgoztam, és 2013 óta vezettem az értékesítést. Nagyon hálás vagyok az ott eltöltött évekért, sokat köszönhettem annak a csapatnak. A tulajdonosváltással viszont új életszakaszba lépett a Nosalty, én pedig úgy döntöttem, hogy a közel tízéves médiapiaci tapasztalatommal egy olyan, szemléletben hozzám közelálló terméket szeretnék erősíteni, mint a WMN.

– A WMN.hu havi 800-900 ezer látogatója nem kevés, viszont a női tematikában vannak ennél nagyobb elérésű oldalak. Ebben a helyzetben mi az, amivel a WMN ki tud tűnni a konkurensek közül?

– A WMN-ben pont az a csodálatos, hogy nem akarja felvenni a versenyt a nagy látogatottságú női oldalakkal. D. Tóth Kriszta nagyon jól felismerte, hogy a WMN indítása előtt volt egy űr a médiapiacon, amit felhasználóként és tartalom-előállítóként is megérzett, ez hívta életre az oldalt. Olyan felületet hoztak létre, ahol úgy szólítják meg a célcsoportot – egyáltalán nem csak nőket, sőt –, ahogy ezt eddig mások nem nagyon tették. Erős, szókimondó, sokszor tabudöntő emberi történetekkel, személyes hangvételben. Olyan újságírók dolgoznak a tartalmakon, akiknek van mondanivalójuk, stílusuk és persze bátorságuk is. Mára úgy látszik, hogy ez bejött, hiszen a WMN hamar megtalálta a közönségét.

– Mivel lehet manapság meggyőzni egy hirdetőt arról, hogy az online büdzséjét ne a Google-on, a Facebookon keresztül költse el, hanem direktben vásároljon nálatok megjelenést?

– A WMN egy prémium felület, szeretnénk azt elkerülni, hogy a hirdetések a tartalom rovására menjenek. Ennek megfelelően sokkal több munkánk is van az értékesítéssel, hiszen a hirdetőknek minden esetben saját, személyre szabott javaslatot teszünk, de ebben van a WMN ereje. A stratégiai együttműködéseket direktben kötjük, de a displayfelületeink kapcsán mi is dolgozunk sales house-zal, augusztus elseje óta az Adaptive a partnerünk.

– A YouTube-ra is készít videókat a WMN. Ebből mennyire lehet pénzt csinálni?

– Kriszta televíziós múltjának köszönhetően nagyon adta magát, hogy audiovizuális tartalmakat is előállítsunk. A WMN YouTube-csatornája már szinte a kezdetek óta fókuszban van, és tavaly év eleje óta az összes videós tartalmunk előállítását a saját gyártócégünk készíti. Videós tartalmaink esetén is törekszünk arra, hogy az adott formátumok ne legyenek „túlmárkázva”. A videós csapatunk bevonásával folyamatosan kitalálunk új, nem kontraproduktív márkázási lehetőségeket, így volt ez a szeptember elején induló, a Katona József Színházzal közösen tető alá hozott Csak neked mondom videósorozatunk esetében is. Az új formátumok egyre jobb számokat produkálnak, így a hirdetők is kezdenek ráérezni a műfajra. Bevétel szempontjából nem a legkönnyebb terület, de ha van egy jó ötlet, és ahhoz társítunk egy passzoló formátumot vagy fordítva, akkor nagyon hatékony.

– Szöveges tartalmak, videók, rendezvények: ezek közül melyikben látsz még leginkább növekedési lehetőséget a WMN-nél?

– Az érkezésem egyik fő célja az, hogy a WMN meglévő lehetőségeit még inkább kiaknázzuk, illetve ezzel együtt hatékonyan növeljük a bevételeket mindhárom platformon, természetesen a vezérelveinket szem előtt tartva.

Az interjú teljes terjedelmében a Marketing&Media magazin legújabb számában olvasható.

Heszler Róbert

  • Megosztom