Egy dollárért adják el a 900 fős médiacéget

Nem mindennapi üzletről számolt be az Associated Press, Új-Zéland egyik legnagyobb médiavállalkozását mindössze egy dollárért adta el korábbi tulajdonosa a cég vezetőjének. A vállalatnak mintegy 900 alkalmazottja van, köztük 400 újságíró.

A Stuff nevű médiavállalat több, országos terjesztésű napilapot is kiad Új-Zélandon, illetve népszerű híroldalt is működtet ezen a néven. Az eddig az ausztrál Nine Entertainment tulajdonában lévő cég már a COVID-19 előtt is komoly anyagi problémákkal küzdött, a járvány kitörésével azonban drasztikusan csökkentek a hirdetési bevételei.

Az ausztrál tőzsdén tett bejelentés szerint Sinead Boucher, a társaság vezérigazgatójának adják el a céget, az ügyletet a hónap végére lezárják. Az új tulajdonos tervei között szerepel, hogy bevonja a tulajdonosi körbe a munkatársakat is.

A most bejelentett megállapodás egyébként véget vetett egy felvásárlási kísérletnek, melynek keretében a Stuffot egyik riválisa, az NZME próbálta megvenni. A szigetország médiapiaca egyébként igencsak megérzi a koronavírus-járvány hatását, az említett NZME a közelmúltban jelentette be, hogy 200 fős leépítésre készül, a német Bauer Media pedig megszüntette ottani tevékenységét a múlt hónapban.

  • Megosztom