E-sportban versenghetnek az egyetemek

Hamarosan négy hazai egyetem diákjai küzdenek meg egymással az egyik legnépszerűbb Battle Royale játékban, a PUBG-ben. A verseny egy Lenovo Legion Y540-ért folyik, az összecsapásokat pedig élőben lehet követni Twitchen.

A Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia egyetemi bajnokságának keretében hazai felsőoktatási intézmények csapatai mérik össze ügyességüket, gyorsaságukat és taktikai érzéküket, és indulnak a fődíjért, egy Lenovo Legion Y540-ért. A Diploma Royale: Egyetemek PUBG harca nevű versenyen húsz-harminc főből álló csapatok körmérkőzésben csapnak össze. A csoportmeccsekre május 6-án, 13-án és 20-án kerül sor, a döntőt pedig május 27-én játssza a két legjobb csapat. Minden mérkőzést Twitchen lehet követni az ismert hazai gamer, Jonesy közvetítésében.

A fődíjat a győztes csapat egyetemének hallgatói önkormányzata kapja, a díjat felajánló Lenovo ezzel is szeretne hozzájárulni az adott intézmény digitális fejlesztéséhez. A torna legjobb játékosa egy Legion Honvéd Gamer Pack-et nyer, ami a profi esporthoz nélkülözhetetlen kiegészítőket tartalmazza.

A mezőnyt Magyarország négy kiemelkedő egyeteme, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem alkotja. A versenyen résztvevő intézmények saját hallgatóikból toborozták a csapatokat, így az egyetemek egy eddig soha nem látott formában küzdhetnek meg egymással. A Lenovo és a Budapesti Honvéd SE ezzel a versennyel szeretne közösségi élményt teremteni az egyetem hallgatóinak a vírushelyzet idején.

A verseny szponzora a Lenovo, a hazai esport közösség elkötelezett támogatója. A vállalat 2016-ban indította útjára a hazai profi esport játékosoknak szervezett első esport bajnokságot, Lenovo Y kupa néven. A verseny később Lenovo Legion kupa néven folytatódott további két éven keresztül. A vállalat 2018 óta a Lenovo Legion Honvéd Akadémia névadó szponzora.

  • Megosztom