E-sport-bajnokságot támogat az Erste

Együttműködési megállapodást kötött az Erste Csoport az e-sport-versenyeket szervező játékfejlesztő társasággal, a Riot Gamesszel, így is segítve az e-sportok elterjedését a bankcsoport elsődleges piacain.

Az Erste Csoport a döntők hivatalos támogatója lesz a LEC Playoffban, amely a Riot Games League of Legends játékának legmagasabb szintű európai bajnoksága. A LEC Playoff következő szakaszát, a Summer Splitet augusztus végén rendezik. A rájátszás lehetőséget jelent a résztvevőknek a továbbjutásra a League of Legends-világbajnokságra. Az e-sportok között ez az egyik legértékesebb cím, havonta mintegy 100 millió játékossal.

Az Erste a LEC Playoff fő partnereként számtalan csatornán kíván megjelenni. A kiindulási pont egy imázsfilm, amely az Erste Higgy magadban! kampányát a márkához illő módon illeszti az e-sportok világához. A film azokat a kételyeket és kritikákat ábrázolja, amelyekkel az e-sport kénytelen szembenézni, valamint bemutatja azokat az érzelmi akadályokat, amelyekkel a profi e-sportolóknak meg kell küzdeniük.

Az Erste Csoport emellett szórakoztatva oktató tartalmakat is kínál a közösségi médiában, amelyek elsősorban az e-sport-rajongóknak szólnak, de a szükséges háttér-információk biztosításával alkalmasak arra, hogy a szélesebb közvélemény számára is kapcsolódási pontot biztosítsanak – írta a mediapiac.com.

  • Megosztom