A rovat megjelenését a szerencsejáték Zrt támogatta.

Dzsúdózik a Suzuki

Az idei Judo Világbajnokságot főszponzorként a Magyar Suzuki Zrt. támogatja. A sportág első budapesti világbajnokságát augusztus 28-ától szeptember 3-áig rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában. A szponzorációs támogatás részeként a Magyar Suzuki vezérigazgatója, Yoshinobu Abe 7 darab Suzuki gépkocsit adott át ünnepélyesen a sportolóknak, ezzel is segítve felkészülésüket a játékokra.

 

A kampánynyitó sajtóeseményen jelen volt Yoshinobu Abe, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója, Záhonyi Tamás, a Nemzetközi Judo Szövetség marketingvezetője, Dr. Kovács Antal, a Magyar Judo Szövetség alelnöke, valamint a világbajnokság leendő magyar főszereplői és felkészítő edzőik. A sajtótájékoztatót múlt héten a látványos Judo for the World! (Judo a világnak!) elnevezésű flashmob akció előzte meg: június 1-jén csütörtökön a Hősök terén 1000 judós 2017 postagalamb segítségével 2017 üzenetet indított el az ország számos pontjára és határainkon túlra.

 

 

Egymillió dolláros pénzdíj a legjobbaknak

 

Ahogyan azt a világbajnokság tavaly októberi sajtótájékoztatóján Marius L. Vizer bejelentette: egymillió dolláros összdíjazás vár a budapesti verseny legjobbjaira. Mindez a nevezések számán is tükröződik, szinte bizonyos, hogy a magyarországi esemény túlszárnyalja a legutóbbi, asztanai világbajnokság indulói létszámát: a 2015-ös világbajnokságon 120 ország 729 judósa lépett tatamira.

 

 

Magyar csapathirdetés

 

Remekül szerepelnek a magyar judósok az év kiemelt nemzetközi versenyein, legutóbb, a jekatyeringurgi Grand Slam-tornán például egy arany-, két ezüst- és egy bronzérem volt a mieink mérlege. Bár a világbajnoki csapat gerince már kialakult, a hivatalos csapathirdetésre csak a hónap utolsó nagy nemzetközi versenye, a kínai Grand Prix eredményeinek ismeretében kerül majd sor. Minden ország nemenként kilenc-kilenc főt nevezhet az egyéni küzdelmekre, a rendező magyar csapat teljes létszámmal indul majd a küzdelmekben.

 

 

Erős csapattal jönnek a japánok

 

A riói olimpia három aranyérmese – Ono Sohej, Baker Masu és Tacsimoto Haruka – különböző okok miatt kihagyja az idei vb-t, a Budapestre utazó fiatal japán csapatban így is „lesz” öt világbajnok, hét vb- és öt olimpiai érem: Takato Naohisza, Haga Rionoszuke, Kondo Ami és Nagasze Takanori olimpiai bronzérmes és világbajnok, Umeki Mami világbajnok, Haraszava Hiszajosi pedig olimpiai ezüstérmes a sportág őshazájából érkező együttesben.

 

 

Német szektor lesz a sportarénában

 

A Broadway Jegyirodában és az interneten már megvásárolhatóak a belépők az augusztus 28-án kezdődő budapesti Judo Világbajnokságra. Az esemény iránti fokozott érdeklődést jelzi, hogy az egyes nemzeti szövetségek tömbökben vásárolják fel a jegyeket, a német küldöttség például a világbajnokság egész hetére egy teljes szektort bérelt saját szurkolóinak.

  • Megosztom