Duplázza a karakterszámot a Twitter

Az eddigi 140-ről 280-ra emeli a bejegyzéseknél a maximális karakterszámot a Twitter, a lépést azzal indokolták, hogy számos nyelven már nem elegendő az eredeti terjedelem a felhasználóknak. Érdekesség, hogy több ázsiai nyelvre nem vonatkozik a limit megemelése.

 

A Twitter magyar idő szerint kedden éjszaka bejelentette, hogy a közösségi média oldal elindulása óta meglévő, és egyesek szerint már jócskán idejétmúlt 140 karakteres terjedelmi limitet a duplájára, 280 karakterre növeli – írja a 24.hu.

 

A Twitter ezt azzal magyarázza, hogy bizonyos nyelveken, például angolul, németül, vagy spanyolul tweetelők 9 százaléka eléri a 140-es karakterkorlát felső határát. A japán írásjeleket használóknak azonban a 140 karakter általában nem jelent problémát, mivel a japán, a koreai és a kínai nyelvek kétszer annyi információt tudnak közölni egy karakter használatával, mint például az angol vagy a spanyol nyelv.

 

A Twitter azonban szeretné, ha a világon mindenki, akadályok nélkül ki tudná fejezni magát ezen a csatornán. Érdekesség, hogy a lehetséges Twitter posztok hosszát a japán, a kínai és a koreai felhasználók számára nem duplázzák meg, vagyis csak azok írhatnak többet a megszokottnál, akiknek a 140-es karakterlimit vélhetően nehézséget jelent.

 

A karakterkorlát bővítése fokozatosan történik, első körben egy kisebb csoport számára válik elérhetővé, mivel a Twitter biztos ugyan benne, hogy pozitív hatással jár ez a változás, de csak az adatok elemzése és a visszajelzések begyűjtése után dönt arról, mindenki számára elérhetővé teszik-e a változtatást – olvasható a 24.hu-n.

  • Megosztom