Drasztikus lépést jelentett be a News Corp

Több mint száz helyi és regionális nyomtatott kiadvány megszüntetését jelentette be a News Corp Australia, a kiadványok a jövőben csak digitális formában lesznek elérhetők, vagy teljesen megszűnnek.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az átalakítás pontosan hogyan érinti majd az ezeknél a lapoknál dolgozó újságírókat és a többi munkavállalót, de a becslések szerint több százan veszíthetik el a munkájukat. Michael Miller, a News Corp Australia ügyvezető elnöke a drasztikus lépést a COVID-19 járvány hatásaival indokolta, ami miatt jelentős mértékben zuhant a hirdetési bevétel ezeknél a termékeknél.

A Rupert Murdoch érdekeltségébe tartozó médiacég összesen 112 nyomtatott lap print verzióját szünteti meg, ezek közül 36-ot teljesen bezárnak, a többi 76 pedig digitális formában létezik tovább. A társaság ápriliban már felfüggesztette 60 lap kiadását a koronavírus-járvány miatt és már akkor is valószínűtlennek tűnt, hogy ezek újraindulnak a korábbi formában.

A drasztikus lépés természetesen megrázta az érintett területeken élőket, a közösségi médiában számos bejegyzés foglalkozott a témában és az olvasók és maguk az újságírók is kiemelték többek között, hogy a helyieknek fontos történetek ezrei maradnak majd ismeretlenek a lapbezárások miatt.

  • Megosztom