Döntöttek: nem lesz Népszabadság

Nem indítja újra a Népszabadságot a Mediaworks – tette közzé az Opimus Group Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A napilapot október 8-án zárták be, az akkor még Heinrich Pecina tulajdonában lévő Mediaworks részéről üzleti okokkal indokolták a döntést.

 

A tájékoztatás szerint a cég egyszemélyes leányvállalata, az Opimus Press Zrt. felkérésére a 100 százalékos tulajdonában álló Mediaworks Hungary Zrt. igazgatósága megvizsgálta a Népszabadság újraindításának lehetőségét – írja az MTI.

 

Az igazgatóság “nem látja sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát a Népszabadság című napilap újraindításának” – írták.

 

A Mediaworks kiadó október 8-án jelentette be, hogy felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig. A kiadó döntését a jelentősen csökkenő példányszámmal, valamint a veszteséges működéssel indokolta.

 

Október 25-én a Mediaworks addigi tulajdonosa, a Vienna Capital Partners eladta a céget Opimus Press Zrt.-nek – olvasható az MTI beszámolójában.

 

A Népszabadság volt újságírói és főszerkesztője kísérletet tettek a csapat és a lap szellemiségének továbbvitelére valamilyen formában, azonban néhány hete kiderült, hogy erre nincs reális esély.

  • Megosztom