Döntöttek a Vidinél: kiderült, ki lesz az új edző

A portugál José Gomest nevezték ki a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. A 42 éves tréner vasárnap este a spanyolországi edzőtáborban csatlakozott a csapathoz.

 

Az új edző, teljes nevén José Manuel Martins Teixeira Gomes legutóbb a Panathinaikosznál dolgozott előbb pályaedzőként, majd a 2011/12-es idényben vezetőedzőként. Korábban pályaedzőként állt alkalmazásban a Benficánál és az FC Portónál, és tevékenykedett a Málaga edzői stábjában is – idézi az MTI a Videoton közleményét.

 

José Gomessel két és fél plusz egy évre szóló szerződést kötött a Videoton. Elődje, Paulo Sousa január 7-én bontott szerződést közös megegyezéssel a székesfehérvári klubbal. A portugál edző családi okok miatt döntött úgy, hogy elhagyja a csapatot, s azóta kiderült, hogy a New York Red Bullsnál folytatja pályafutását.

 

“Hiszem, hogy José Gomes saját koncepcióját érvényesítve tovább tudja vinni azt a munkát és azt a szemléletet, amelyet Paulóval kezdtünk el a Vidi és a Puskás Akadémia nemzetközi szintre való fejlesztése érdekében” – nyilatkozott Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa.

  • Megosztom