Dobózsenik a Sport TV-n

Mintegy 68 órányi élő közvetítést sugároz a Sport TV a december 18. és január 4. közötti darts világbajnokságról. A színpadon zajló történéseket Gyulai Miklós kommentálja majd.

 

A hangulat ezúttal is fergeteges lesz, és sztárokban sem lesz hiány. A PDC világranglistájának éllovasa Michael van Gerwen a címvédő, még most is csak 25 éves. A második Phil Taylor már nem mai fiú, 16-szoros világbajnok (14-szer PDC), legutóbb 2013-ban nyert, és a sportág legnagyobb sztárja. A 2011-es és 2012-es versenyen diadalmaskodó Adrian Lewis a harmadik, míg a tavaly fináléig menetelő – egyébként színes mohikánfrizurát viselő – Peter Wright ebben az évben bebiztosította helyét a legnagyobbak között a ranglistán, ő a negyedik pillanatnyilag. A korábbi PDC világbajnokok közül a holland Raymond van Barneveld és a kanadai John Part is rajthoz áll, míg szakértőink közül Vereczkey Lajos, a Magyar Darts Szövetség főtitkára felhívja a nézők figyelmét Stephen Buntingra, aki 2014-ben a BDO világbajnoki címét szerezte meg, majd rögtön beállt a profik közé, és kiváló idényt produkált.

 

Könnyen előfordulhat, hogy idén magyar induló is lesz a versenyen. Bezzeg Nándor 2008 decemberében egyetlen magyarként már belekóstolt a vb légkörébe, de Mészáros Zsolt is eljuthat a legjobbak közé. Sajnos csak egyikük, ehhez pedig valamelyiküknek meg kell nyernie november 22-én, Eisenstadtban a kelet-európai kvalifikációs versenyt, amelynek kizárólag a győztese jut ki a londoni megmérettetésre.

 

„Színes, szoros és izgalmas vb-re számítok, amely talán még az eddigieknél is jobban megmozgatná a magyar szurkolókat, ha Nándor vagy Zsolt kijutna a versenyre. Nándor előrébb áll a ranglistán, de az eisenstadti viadal megnyerésére igazából mind a nyolc indulónak ugyanannyi esélye van. Aki aznap a legjobb formában játszik, az utazik Londonba. Az talán könnyebbség, hogy Mensur Suljovic és Rowby-John Rodriguez a ranglistán elfoglalt helyezések alapján már vb-résztvevő, ez a kettős tehát nem lesz ott Ausztriában. A mi fiainkat nem féltem, egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, ami most kifizetődhet” – árulta el Vereczkey Lajos a Magyar Darts Szövetség főtitkára.

  • Megosztom