Díjeső az Audinál

Az olvasók választása alapján „A 2019-es Év Összkerékhajtású Autója” szavazás tíz kategóriájából négyben végzett Audi modell az élen.

Az Audi jelentős sikert ért el „A 2019-es Év Összkerékhajtású Autója” olvasói szavazásán. A Q2, a Q5, az A6 allroad quattro és a tisztán elektromos hajtású Audi e-tron modellek mind kategóriájuk élén végeztek, az Audi pedig a választás legsikeresebb márkájaként zárta a voksolást.

„A 2019-es Év Összkerékhajtású Autója” olvasói szavazásra az „AUTO BILD Allrad” magazin szerkesztői állították össze a modellek listáját, amely tíz kategóriában 43 márka 211 modelljét tartalmazta. Az olvasók járműkategóriák szerint 1-1 szavazattal támogathatták kedvencüket. A „Terepjáró és SUV modell 35 000 euró alatt” kategóriában 34 versenytárs előtt szerezte meg az Audi Q2 a szavazatok 8,5 százalékát, amellyel az élen végzett. Ezzel sikerült a legszorosabb küzdelmet hozó kategóriában győzedelmeskednie. A második legnagyobb mezőnyt felvonultató kategória 29 indulóval a 35 000 és 50 000 euró közötti modellek alakulata volt. Itt az Audi Q5 a szavazatok 6,7 százalékának megszerzésével végzett az élen.

Az Audi A6 allroad quattro majdnem két százalékkal végzett a második helyezett modell előtt az „Összekerékhajtású crossover modellek” kategóriában. A leadott szavazatok 13,99 százaléka a márka népszerű allroad modelljét támogatta. Az Audi e-tron hasonlóan meggyőző eredménnyel aratott győzelmet az „Összkerékhajtású hibrid és elektromos modellek” között, ahogy 24 versenytársat megelőzve, a szavazatok 8,65 százalékát megszerezve végzett az élen.

A nagyméretű sportos SUV modellt az első és a hátsó tengelyen elhelyezett egy-egy elektromotor hajtja, ideális energiaforrást biztosítva a nagy pontosságú, villámgyors elektromos összkerékhajtás rendszer számára. Ez a rendszer folyamatos és maximálisan változtatható szabályozást kínál a két tengely közötti ideális nyomatékelosztás kapcsán és teszi mindezt a másodperc törtrésze alatt. A legnagyobb hatékonyság eléréséhez a legtöbb közlekedési helyzetben az Audi e-tron a hátsó elektromos motort használja. Amikor szükséges, akkor az elektromos quattro összkerékhajtás az első tengelyre irányítja a nyomatékot. Az elektromos SUV modell dinamikus karaktere az alacsony súrlódási együtthatójú felületeteken, így például havon mutatkozik meg igazán látványosan.

Az „AUTO BILD Allrad” Európa legkeresettebb összkerékhajtású járművekkel foglalkozó magazinja, amely 2002. óta szervezi meg közönségszavazását. A díjakat a berlini Axel Springer Házban adták át. Az Audi idén is tovább folytatta sikersorozatát és négy díjjal gazdagodott a közönségszavazáson. Az elmúlt tíz évben a márka modelljei 17 alkalommal végeztek a dobogó legfelső fokán, amelyből az A6 allroad quattro modell három első helyezést tudhat magáénak. A Q5 2017-ben szintén nyert már egy díjat.

  • Megosztom