Díjazták a hazai vállalkozásokat

Idén is CSR Hungary Díjjal jutalmazták a 2015-ben legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseket, termékeket, szolgáltatásokat, projekteket felmutató cégeket, szervezeteket. Az évek során presztízsértékűvé vált elismerést idén 9 nagyvállalat mellett egy magyar családi vállalkozás, az ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS vehette át.

 

A Magyar Üzleti Felelősség díjára 2008 óta pályázhatnak a profit mellett a fenntarthatóságot is fontosnak tartó vállalatok, szervezetek. A pályázók a Fenntartható nagyvállalat, Junior és Közös felelősség-közös ügyek (oktatás, sport, egészség…) kategóriákban nyerhették el a díjat, ami védjegyhasználatra is jogosít.

 

“A CSR Hungary Díj pályázat egy hasznos versengés a fenntartható, felelős, s így versenyképes (exportképes) magyar gazdaságért is. Saját érdekünk, hogy kialakítsuk azokat a kereteket, melyek lehetővé teszik számunkra a magasabb életminőséget. A cél most is az, hogy sikeres megoldásokat, modelleket tudjunk azonosítani, melyekkel minden értelemben a jó üzlet felé haladhatunk.”-nyilatkozta Takács Júlia csr tanácsadó, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója.

 

Idén 9 nagy brand mellett „Közös felelősség- közös ügyek” kategóriában díjat vehetett át egy magyar családi vállalkozás, az All You Can Move SportPass is, amely a munkavállalók sportolását, egészségmegőrzését támogató tevékenysége, erre irányuló projektjei és többek között a gyermekjólétet támogató adományai miatt kapta az elismerést.

 

„Vállalkozásunknak már az alaptevékenysége is társadalmi felelősségvállalás, hiszen a társadalom aktív résztvevőjeként, közvetlen hatást gyakorlunk a fogyasztási szokásokra, sőt alakítjuk is az általunk kitalált üzleti és értékesítési modellel, immár divatot és szubkultúrát teremtve. Ma már nem a cigaretta a trendi, hanem az „allyoucanmove-ozás”.

 

Mi, egy olyan állami feladatot látunk el, – saját üzleti kockázatunkra – mellyel sikerült immár 100 ezer embert rávennünk a rendszeres, heti 2-3 alkalommal végzett sportolásra.”- mondta dr. Mihalik Zsuzsa a cég egyik tulajdonosa.

 

Az önkéntes védjegyhasználati rendszerben résztvevők több szintes ellenőrzéssel, a CSR Hungary Díj védjegyeinek használatával pozícionálják magukat a piacon, az egyes iparágakban, a közbeszerzési folyamatokban, és az egyre tudatosabb fogyasztók és más érintettek felé is, hozzájárulva a fenntartható és felelős üzleti kultúra terjesztéséhez Magyarországon.

 

 

A Bíráló Bizottság tagjai:

 

Boross Dávid

Az Oázis Kertészet tulajdonos-ügyvezető igazgatója,

a Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesület

(FBN-H) társelnöke.

 

Dr. Szent-Ivány Ágnes

A Joint Venture Szövetség Etikus Üzleti Magatartás Bizottság elnöke,

a Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Ügyvédi Iroda

vezetője és egyik alapító partnere.

 

Urbán Zsolt

A Magyar Reklámszövetség elnöke.

 

dr. Vadász György

A Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke,

a Budapesti Kereskedelmi és Iparszövetség általános alelnöke,

a Szövetkezetek és Vállalkozók Szövetségének ügyvezető elnöke,

az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke.

 

A CSR Hungary Díj alapítója:

Takács Júlia, csr tanácsadó, a CSR Hungary ügyvezető igazgató

 

 

2015 CSR Hungary díjazottjai:

 

Fenntartható nagyvállalat:

Budapest Bank Zrt.

Lexmark ITH Kft.

 

Junior:

Henkel Magyarország Kft.

 

Közös felelősség-közös ügyek:

All You Can Move SportPass

Budapest Bank Zrt.

dm Kft.

Magyar Telekom Nyrt.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

Velux Magyarország Kft.

Vodafone Magyarország Zrt.

 

 

  • Megosztom