Díjazták a SzuperZöldet

Az RTL Klub magazinműsora, a SzuperZöld nyerte el a Magyar Telekom Fenntarthatósági Díját TV/rádió/videós tartalom kategóriában.

A Telekom Fenntarthatósági Sajtódíjhoz a vállalat a fenntarthatóság digitális nagyköveteit kereste, olyan alkotókat, akiknek a művei, írásai ráirányították a közvélemény figyelmét a fenntarthatóság témájára, és arra, hogy a digitalizáció segítségével tehetünk a társadalmi, gazdasági és környezeti problémáinak, kihívásainak fenntartható kezeléséért. A Magyar Telekom zsűrije három kategóriában várta a nevezéseket.

A TV/rádió/videós kategóriában nyertes SzuperZöld, melyet Simon Krisztián vezet a Környezetvédelem és innováció című riportjával érdemelte ki az elismerést. Sajtócikk (print, online) kategóriában Bánáti Anna (Forbes) A körforgásos gazdaság nem egy jópofa dolog című cikke kapta a legjobbnak járó elismerést. Blog/vlog bejegyzés kategóriában idén újra Nagy Réka (Ökoanyu) vehette át a díjat, Appok és szolgáltatások a hulladékcsökkentés jegyében című bejegyzésével.

A legnagyobb hazai távközlési cég elismerte a beszállítói körének legjobbjait is a TOP3 Fenntartható Beszállítói Díj keretében. Díjazottak: Wavemaker Hungary Kft., NEC Eastern Europe Kft. és a NET-MICRO Kft.

A fentiek mellett a Magyar Telekom Csoport idén is meghirdette DELFIN Díj (Díj egy Elkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) pályázatát. A kategóriák győztesei: „Fenntartható innovációkategória”: GREEN Culture Kft.; „Sokszínűség” kategória: Élni és szeretni édesanya nélkül Alapítvány; „Fenntartható tudatformálás” kategória: CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, valamint a Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület. A nyertesek elismerésként Botos Péter üvegművész erre az alkalomra készített alkotását vehették át, valamint kiállítási lehetőséget kapnak a Telekom szeptember 14-én tartandó, #PISZKOS12 elnevezésű Fenntarthatósági Napján, az Akvárium Klubban.

A Magyar Telekom szombaton, immár 12. alkalommal rendezi meg a Fenntarthatósági Napot 12 környezeti, társadalmi, gazdasági, illetve egyént érintő fenntarthatósági kérdés megvitatására. Lesz szó a légszennyezésről, a műanyag-hulladékokról, a klímaváltozás egészségügyi hatásairól, előítéletekről, fast fashionről, dark webről, kriptovalutáról, túlfogyasztásról és médiáról, de olyan egyént érintő problémák is nagyító alá kerülnek, mint a halogatás, a social buborék vagy épp a normaszegések.

  • Megosztom