Díjazták a márkaépítőket

Idén harmadik alkalommal adták át a BrandExcellence elismerést, amely az elmúlt egy év legkiválóbb márkaépítési teljesítményét elismerő szakmai díj. A kiválósági díj objektív mérőszámok alapján ismeri el egy-egy brandnél a marketing hozzáadott értékét, valamint az ezzel szorosan összefüggő piaci növekedést. A szakmai zsűri célja az volt, hogy egy objektív és demokratikus elvek mentén működő márkaépítési díjat hozzon létre és adjon át minden évben egy-egy iparági kategóriában. Idén az FMCG, OTC és pénzügyi szektor szereplői közül kerülnek ki a győztes brandek. A díjátadóra ma a BrandFestival after partiján került sor.

Az immáron 18. alkalommal megrendezett BrandFestival®-on, hiánypótló díjjal jutalmazták a tudatosan építkező márkákat.

Az értékelés első lépésként egy több száz FMCG, OTC és pénzügyi szolgáltató márkát tartalmazó listából a GFK 100 fős ismertség-kedveltség mérésből a Brand Excellence kutatócsoport választotta ki a szektorok legismertebb és legkedveltebb márkáit. Az FMCG és OTC márkáknál a kutatócsoport figyelembe vette még az elmúlt két év penetráció, volumen- és a lojalitás változási adatokat is. A végeredménynél a listák TOP 3 márkáinak eredményeit az elmúlt évek marketing teljesítményeivel súlyozta a szakmai zsűri.

A GFK minden esteben az adott iparág ágazati indexeihez viszonyítja a teljesítményt, amely így objektíven összehasonlíthatóvá válik.

A díjazottak:

360° BrandExcellence díj:

Pénzügyi szektor: OTP BANK

OTC: BÉRES

FMCG: FANTA

Online BrandExcellence díj:

Generali Biztosító

Online BrandExcellence különdíj:

Budapest Bank

A szakmai zsűri tagjai:

Dr. Fazekas Ildikó főtitkár, Önszabályozó Reklám Testület

Oláh Alexandra digitalis vezető, Republic Group

Dr. László Géza igazgató, Superbrands Magyarország

Dr. Berkes Péter szakmai igazgató, BrandFestival®

Vágvölgy Mihály managing partner, DeepInsight

Papp-Váry Árpád PhD. Budapest Metropolitan Egyetem Dékán, Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kar Szakvezető, Kereskedelem és marketing szak;

Göbölyösné Mátrahegyi Anna kiadóvezető, médiapiac Kft.

Turcsán Tünde Commercial Director CPS, Gfk

  • Megosztom