Díjat nyert Brückner Gergely

Idén már második alkalommal hirdette meg a Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ) a „Média az Energiapiacért” pályázatot. A szervezet célja, hogy elismerje a sajtó azon képviselőit, akik objektíven, és szakmailag hitelesen tájékoztatták a közvéleményt a gáz és a villamos energiapiac helyzetéről. A díjat idén Brückner Gergely vehette át „A Nagy Energiaháború” című cikkéért.

 

„Tisztában vagyunk vele, hogy a gáz- és villamos energiapiaci témák hiteles feldolgozása nagy tudásbázist, szakértelmet és sok időt követel meg minden újságírótól. Örömmel tapasztaltuk, hogy idén ismét számos pályázat érkezett az energiapiacot érintő legkülönfélébb témákban, amelyek egytől-egyig magas színvonalat képviseltek. Fontosnak tartjuk és erre is biztatjuk az újságírókat, hogy a továbbiakban is foglakozzanak a hazai lakosság döntő többségét érintő energiapiaci témakörével” – értékelte a pályázat tapasztalatait Felsmann Balázs, a MEKSZ elnöke.

 

A beérkezett pályamunkák közül egy öttagú zsűri választotta ki Brückner Gergely győztes cikkét, olyan, előre meghatározott szempontok alapján, mint az újszerűség, szakmai hitelesség, komplexitás vagy tömeghatás. A zsűri döntése alapján ezeknek a szempontoknak a Figyelő 2016 13. számában megjelent „A Nagy Energiaháború” című elemző cikk felelt meg leginkább, amely a hazai energiapiaci változásokat, a főbb piaci és politikai erőket, valamint a jövőt meghatározó stratégiai irányokat dolgozta fel.

 

Az energiakereskedői piac szereplőinek döntő többségét képviselő MEKSZ célja, hogy szakmailag megalapozott javaslatokkal segítse egy versenyképességet biztosító, hatékony szabályozási keretrendszer létrejöttét, mert a tagjai hisznek benne, hogy egy jól szabályozott, átlátható, versengő energiakereskedői piac hozzájárulhat Magyarország gazdasági versenyképességének javulásához.

  • Megosztom