Díjat nyert a híralkalmazás

Az Onet – RAS Polska Csoport az első lengyel médiavállalat, amely elnyerte az International News Media Association által odaítélt INMA Global Media Award díjat Onet híralkalmazásáért a Mobil eszköz legjobb kihasználása kategóriában. A díjazottakat 2017. május 23-án hirdették ki a 87. INMA World Congress rendezvényen New Yorkban.

 

Az Onet 2016 októberében indította el mobilalkalmazását az Onet 4.0-t felolvasó (text-to-speech, TTS) technológiával, melynek segítségével a felhasználó az “Onet, olvass!” parancs bemondásával a híreket meg is hallgathatja. Ezt az innovatív elképzelést a DreamLab mérnökei valósították meg az Onet – RAS Polska Csoport technológiai központjában. Az alkalmazás bármilyen iOS- vagy Android-alapú okostelefonon vagy mobil készüléken futtatható.

 

Az Onet 4.0 az első olyan alkalmazás Lengyelországban, amely az egyedülálló TTS funkcióval is rendelkezik, és így képes bármely cikk felolvasására. A funkció az “Onet, olvass!” (Onet czytaj!) paranccsal aktiválható. Az alkalmazás másik újítása az Onet24 hírszolgáltatás hangos verziójához való hozzáférés. A hírszolgáltatás naponta többször automatikusan frissül, és minden új frissítés a legaktuálisabb lengyelországi, illetve külföldi fejleményekről számol be, követve az események kibontakozását. Ezzel az alkalmazás kielégíti az olyan ügyfelek igényeit, akik képben akarnak lenni az aktualitásokkal.

 

Az INMA Global Media Awards díjat 1937 óta ítéli oda az International News Media Association az innováció és brandfejlesztés terén megjelent legjobb megoldások elismerésére. 2017-ben az International Media Association 36 ország 196 médiavállalatától kapott összesen 655 nevezést. A résztvevők között van újság, magazin, digitális médium, televíziós médium és rádió is.

 

Összesen 115 döntős versenyzett a világ minden részéről a díjakért 20 kategóriában. Negyven díjnyertest választottak két csoportból, a globális és helyi brandek csoportjaiból.

 

Az INMA Global Award 2017 nem az első előkelő díj, amelyet az Onet alkalmazása elnyert. 2017 márciusában a legjobb mobilalkalmazásnak választották a Mobile Trends Awards versenyben, amelyet a legnagyobb lengyelroszági mobil és új technológiákról szóló konferencia keretében rendeztek meg. 2017 áprilisában az Onet – RAS Polska Csoport elnyerte az Association of Advertising Agencies díját is az Innovatív Média kategóriában.

  • Megosztom