Díjat nyert a Republic Group filmje

A tavalyi évben nagy volumenű integrált kampányt indított az egy milliárdos árbevételt elérő Republic Group és az újgenerációs biztosítási platform, a Cherrisk. A legtöbb nemzetközi díjat nyert ügynökség és az UNIQA belső startupja szakított a szektorra vonatkozó sztereotípiákkal és egy valódi briefre készült, valódi fogyasztóközeli televíziós reklámmal szólított meg minket. A kampány teljeskörű kivitelezéséért, valamint a csütörtök este arany minősítést nyert kreatív reklámfilmjéért a több, mint száz fős Republic Group felelt.

Május 16-án rendezték meg az A38 hajón az idei Hipnózis reklámversenyt. Az egyik legerősebb, fogyasztóközpontú kampányok között a legjobb film kategóriájának győztese a múlt VHS-kultúráját és a jelen internetes mémjeinek világát idéző „Váratlan balesetek” lett, amit a Republic Group neve fémjelez. Az átadón az arany mellett a Craft/film kategóriában is elismerték a két innovatív cég munkáját.

Az ügynökség a Cherrisknek készített spotjaiban vegyes technikát alkalmazott, a filmek a véletlenek olyan vicces láncolatát mutatják be, amik végül egy kellemetlen balesethez vezetnek. A narratíva egy izgatott ember kissé keszekusza történetmesélést idézi, ami kiszólásokkal vagy épp fölöslegesnek tűnő információkkal tűzdelt. Ezt a zavart monológot támasztja alá a hasonlóképpen „csapongó”, a nemzetközi trendeket követő vegyestechnikás képi világ, ami egyszerre idézi meg a múlt VHS-kultúráját és a jelen internetes mémjeinek világát. A Republic és az Umbrella elképesztő csapatmunkájának eredményeként Barcelona homokos tengerpartján érezték magukat a szereplők az augusztusi forgatáson. Több mint 20 köbméter homokot terítettek el egy nap alatt a tóparton, a felvétel alatt pedig jet ski-vel vetettek hullámokat a mediterrán hatás érdekében. A filmben egy elszabadult quad csapódik egy hatméteres pálmafának, amit külön erre a célra szállítottak oda teherautóval.

  • Megosztom