Díjat nyert a Libri-Bookline vezetője

Idén Lendvay László, a Libri-Bookline cégcsoport informatikai vezetője kapta az Év Informatikai Vezetője díjat a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján. A szakmai elismerést augusztusban tizennyolcadik alkalommal adták át a VISZ rendezvényén, az INFOhajón. A szakember magas színvonalú munkája mellett kimagasló vezetői képességeivel érdemelte ki a kitüntetést.

A díjat 2002 óta – korábban Év CIO-ja elnevezéssel – ítéli oda a szövetség által felkért független szakmai bizottság. Az informatikai vezetőket szakmai szervezetek, cégek és zsűritagok jelölhetik az elismerésre. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára, továbbá, hogy díjjal ismerjék el a kiemelkedő teljesítményt nyújtó informatikai vezetők munkáját. A jelentkezőknek pályázatban kellet bemutatniuk saját magukat, illetve pályamunkájukban be kellett mutatniuk, a cégüknél az elmúlt 1-3 év során bevezetett innovatív megoldásokat, valamint jövőbeni terveiket. A jelöltek az írásbeli pályamunka benyújtása után személyesen is bemutatkoztak a díjat kiíró szakmai csapatnak.

Lendvay László öt éve vezeti a cégcsoport informatikai osztályát. A kezdetekben – a Libri és a Shopline egyesülésekor – a legnagyobb kihívást az egyesített informatikai szolgáltatások megerősítése jelentette. A megmérettetésre korábbi főnöke, Pap Gyula jelölte, akivel korábbi munkahelyén, a Magyar Nemzeti Bankban dolgoztak együtt. Lendvay pályázata többek között azért is emelkedett ki kollégái munkája közül, mert nagy figyelmet szentel a people-menedzsmentnek, ami megmutatkozik a belső elégedettségi felmérésekben, illetve abban is, hogy nagymértékben sikerült csökkentenie a fluktuációt az IT-osztályon.

Pályázatában kitért jövőbeni terveire is. A hosszú távú tervek között helyet kapott a big data elemzések bevezetése, a kereskedelmi tevékenység során keletkezett információtömeg hasznosítása az értékesítésben, ezzel segítve a marketing és vezetői döntéseket. A másik pedig egy osztott adatbázis, a blockchain alkalmazása a logisztikai folyamatokban. A szakember személyes meghallgatásán elmondta, hogy a Libri-Bookline már jelenleg is alkalmaz osztott nyilvántartásokat kiadói termékinformációs, marketing inventory allokációs és elszámolási céllal. Ennek a technológiának a bevezetésétől elsősorban azt várják, hogy a teljes ellátási láncban alacsonyabb költségekkel és hatékonyabban lehessen megosztani az üzleti eredményességet befolyásoló adatokat.

fotó: libribookline.com

  • Megosztom