Csökkenő pókeres bevételek

Az online sportfogadás népszerű Franciaországban, viszont a póker mintha vesztene fényéből.

A pókerpiac folyamatos zsugorodása ellenére a francia online szerencsejátékot szabályozó hatóság, az ARJEL legutóbbi beszámolója szerint a francia online szerencsejáték piac a tiszta játékbevétel tekintetében szerény növekedést mutatott – olvasható a Fortunaweben. Az elmúlt egy évben a póker, sportfogadás és lóversenyfogadás 698 millió euró bevételt generált, ami négy százalékos növekedés a 2011. évi 672 millió euróhoz képest.

A tavaly nyári londoni olimpia lökést adott a sportfogadási szektornak: az eseményre érkezett 19 millió euró értékű fogadás hozzájárult ahhoz a 14 százalékos harmadik negyedéves növekedéshez, amelyet az előző év ugyanezen periódusához képest produkált ez a szegmens.
 
Annak ellenére, hogy a tiszta játékbevétel valamelyest nőtt, furcsa mód a szerencsejátékokra költött összeg egy százalékkal csökkent (9,4 milliárd euróra). A jelentés szerint 2012-ben 988 millió eurót fizettek be a francia játékosok az online szerencsejáték számláikra, ami hét százalékos csökkenés a 2011-es 1,06 milliárdhoz képest.
 
A póker szegmens pocsék eredményt produkált. A készpénzes játékok forgalma öt százalékkal csökkent az előző évhez képest (6,82 milliárd euróra), bár a versenyekre fordított befizetések 21 százalékkal növekedtek (1,4 milliárd euróra). A póker szegmens teljes tiszta játékbevétele az előző évhez képest két százalékkal esett a harmadik negyedévben, és ez azt jelenti, hogy már sorozatban a negyedik negyedévben produkál negatív mutatót ez a szektor.
 
A francia piacon jelenleg 22 engedéllyel rendelkező szolgáltató működik, miközben 2011-ben még 35 volt. 2012-ben 9 engedélyt vontak vissza, ezzel szemben csak két új engedélyt adtak ki, és kettőt újítottak meg.

  • Megosztom