Csernobil lenyomta a Trónok harcát

Bármekkora felhajtás előzte is meg a Trónok harca utolsó évadát, mégsem ez lett a legnépszerűbb program az HBO GO-n, a streaming szolgáltatásban ugyanis a Csernobil című széria tarolt. Idén háromszorosára nőtt a szolgáltatásra közvetlenül előfizetők száma.

Az idén már 2. születésnapját ünnepli az HBO GO online videótár D2C (direct to consumer), azaz közvetlen, online előfizetési modellje. Az év végéhez közeledve az is kiderült, hogy mely tartalmak vonzották leginkább a szolgáltatás folyamatosan gyarapodó közönségét. Az HBO Europe közlése szerint a D2C előfizetők száma 2019-ben 2018-hoz képest a háromszorosára nőtt, ezzel Magyarország a 2. helyen áll az HBO GO-ra közvetlenül előfizetők számát tekintve a régióban, megelőzve Romániát és Csehországot is. Emellett, az operátorokon keresztüli (B2B előfizetési modell) regisztrált felhasználók száma is duplájára nőtt idén a múlt évhez képest.

A legtöbb felhasználó már mobil eszközt használ az HBO GO fogyasztására, az operációs rendszerek között pedig jelentős az Android túlsúlya (73 százalék). Változtak a felhasználói szokások annak kapcsán, hogy mikor nézik legtöbben a műsorokat. Míg korábban a szombat-vasárnap volt a jellemző, addig ma már a vasárnap mellett a hétfőn használják a legtöbben az HBO GO-t. Nem véletlen, hiszem számos sorozat új részei hétfőtől érhetők el az HBO GO kínálatában.

A D2C előfizetőkkel szemben, a B2B felhasználók még mindig inkább a számítógépen és nagyképernyőn fogyasztják az HBO GO tartalmait, azok közül is inkább a filmeket és náluk továbbra is a hétvégi napok generálják a legtöbb megtekintést.

Az HBO Europe közzétette a legnézettebb sorozatok rangsorát is, és ebben, ahogy már említettük, a Csernobil található az élen. A második a Trónok harca, míg a harmadik legnépszerűbb program a hazai HBO GO felhasználók körében A szolgálólány meséje volt. Érdekesség, hogy a TOP10-ben megtalálható az idén zárult Agymenők sitcom, illetve annak spin-off sorozata, Az ifjú Sheldon is.

A legtöbbször letöltött sorozatok rangsorát viszont az ősszel elérhetővé vált Az Úr sötét anyagai vezeti, aminek hétfőnként érkeznek az új epizódja. Ezt a szériát a Watchmen és a Legacies – A sötétség öröksége követik.

  • Megosztom