Csábító luxus

Egyre nagyobb az érdeklődés az exkluzív utazások iránt, ezen a télen is a tengerparti desztinációk lesznek a legnépszerűbbek a magyar utazók körében. A hazai utazási irodák kínálatában is találhatunk különleges ajánlatokat, legyen szó szilveszteri hajóútról vagy egy afrikai szafariról.

Az egzotikus utazásokra a kereslet hozzávetőlegesen 20 százalékkal növekedett a korábbi évekhez képest. A prémium kategóriájú utak iránt egyre nagyobb az érdeklődés, de ebben a kategóriában nem beszélhetünk tömegturizmusról – mutatott rá Termes Nóra, az IBUSZ Kft. hálózati és marketingigazgatója. Az idei év slágere az IBUSZ-nál Omán fehér homokos tengerpartja, Szalála. November közepétől heti rendszerességgel indulnak csoportok erre a fantasztikus, Magyarországon még kevésbé ismert üdülőhelyre.

Továbbra is közkedvelt úti cél Bali, Cancún, Kuba, Panama, Mauritius és Malajzia egyik legszebb szigete, Langkawi. Az IBUSZ prémium katalógusában külön fejezetben kínálja a világ legkülönlegesebb szállodáit, például a Bora Borán található Marlon Brando privát szigetét vagy a vietnami Côn Đao szigetén elhelyezkedő Six Sens Resort luxusvilláit. A kalandokra vágyó utasok kipróbálhatják a világ legmagasabb vasútvonalán közlekedő Belmond Andean luxusvonatot, hajókázhatnak az Amazonason vagy a Mekong folyón, de akár Burmában is.

Az IBUSZ az előre lekötött csoportos indulású programjai esetén is kínál prémium kategóriás szálláshelyeket, amelyekhez privát transzfer is jár. Ezek lényegesen kedvezőbb árakon érhetők el, mint az egyénileg programozott repülőjegyek és szállások. A csomagárak 500-600 ezer és 2 millió forint között mozognak. A vállalat legdrágább programja a Vietnam–Kambodzsa exkluzív hajóút, amely 7 éjszakára teljes ellátással fejenként 3 millió forintba kerül, de nagyon exkluzív a Costa Rica óceánpartján található Four Seasons szálloda is, ahol egy medencés villában fejenként közel 700 ezer forint egy éjszaka reggelivel. Ezekben az árakban még nem szerepel a repülőjegy, ami az ilyen helyekre utazó vendégek által legtöbbször választott bizniszosztályon további milliós tételt jelent.

Az OTP Travelnél az eddigi foglalások alapján 2020. január-február legnépszerűbb úti céljai a Karib-tenger térsége, a Dominikai Köztársaság, Kuba, Mexikó, valamint az ottani szigeteket érintő tengeri hajóutak. „Szintén a kedvelt desztinációk között lehet említeni Balit, Mauritiust és a Seychelleszigeteket. A közelebbi úti célt keresők pedig az Egyesült Arab Emírségeket, elsősorban Dubajt választják” – mondta el Molnár Judit, az OTP Travel ügyvezető igazgatója. A vállalat kínálatában a legkülönlegesebb utazások az afrikai szafarik, ezek ára egymillió forint felett van. A legdrágább egy 23 napos Zambia–Namíbia–Botswana-szafari, 1,6 millió forintért.

A tél beköszöntével a Neckermann-nál is sokan foglalnak egzotikus utazásokat, népszerű desztináció a Kanári-szigetek, Tenerife, a Dominikai Köztársaság, Kuba, Mexikó, Mauritius, a Seychelle- és a Maldív-szigetek. Emellett Thaiföld az egyik legismertebb úti cél a magyarok körében, itt kedvező ár-érték arányú szállodák és gyönyörű strandok várják az utazókat. Az Egyesült Arab Emírségek, azon belül főként Dubaj vált az elmúlt időszak slágerdesztinációjává.

A Neckermann hajós kínálatában számos exkluzív utazás található, ilyen az idén először induló szilveszteri délkelet-ázsiai csoportos hajóút, emellett januárban Dél-Amerika városaihoz és az antarktiszi gleccserekhez juthatnak el az érdeklődők. „Újdonság, hogy 2019 decemberétől utasainknak lehetősége nyílik az MSC hajótársaság privát szigetén, az Ocean Cayen pihenni, de felfedezhetik az új-zélandi nemzeti parkokat vagy akár Fidzsi érintetlen fehér homokos partjait is, miközben egy óceánjáró hajó kényelmét élvezik” – mondta el Diószegi Ágnes, a Neckermann értékesítési és marketingigazgatója.

Kalocsai Magdolna

Az összeállítás teljes terjedelmében a Marketing&Media magazin legújabb számában olvasható, ami a Digitalstandon is megvásárolható ide kattintva.

  • Megosztom