Civileket segít a Provident

Harminc, televízióban sugárzott kereskedelmi reklámszpotjára hirdet nyílt pályázatot civil szervezetek egyszázalékos kampányainak támogatására a Provident Pénzügyi Zrt.. A rendhagyó pályázaton a pénzügyi vállalat felajánlásának köszönhetően a két győztes szervezet 15-15 alkalomra szóló, 25 másodperces reklám megjelenést nyerhet, az egyszázalékok felajánlásának legfontosabb időszakában.

 

A Provident pályázatán bármely olyan közhasznú vagy kiemelten közhasznú civil szervezet részt vehet, amely legalább két éve jogosult az 1 százalékos személyi jövedelemadó felajánlások fogadására és rendelkezik egy maximum 25 másodperces TV sugárzásra alkalmas reklámfilmmel. A pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum szakértőinek közreműködésével bírálják el. A bírálati szempontok között a kiíró kiemelten kezeli, hogy a pályázó alapítvány, vagy egyesület sokakat érintő társadalmi, szociális (vagy egyéb) problémával foglalkozzon, lehetőleg közösségépítő módon, például önkéntesek bevonásával. További elvárás, hogy a szervezet transzparens módon működjön és hatékonyan fektesse be az erőforrásokat a problémák kezelése érdekében – olvasható a társaság közleményében.

 

„A Provident 2005 óta mintegy 100 civil szervezettel dolgozott együtt szakmai partnerként és támogatóként különféle társadalmi, szociális, egészségügyi problémák megoldásán, sokszor éveken átívelő projektekben. Az egyszázalékos pályázattal is segíteni szeretnénk a civil szervezeteket, hiszen számos sikert értünk el velük közösen az elmúlt években” – hangsúlyozza Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója. „A pályázatok elbírálása során kiemelt figyelmet fordítunk azon szervezetekre, amelyek sérült, fogyatékos, vagy más – például szociális – okból hátrányos helyzetű embereken vagy családjaikon segítenek, illetve praktikus gazdasági ismeretek átadásával erősítik a magyar háztartások gazdasági öngondoskodó képességét” – teszi hozzá a vezérigazgató.

 

A pályázatok beérkezésének határideje: 2012. április 11., szerda 17:00 óra. A pályázat eredményéről várhatóan április 18-án értesülhetnek a pályázók a Magyar Adományozói Fórum és a Provident honlapján (www.donorsforum.hu, www.provident.hu). A nyertes pályázók reklámfilmjei a 2012. április 23. és május 17. közötti időszakban a TV2 csatornán futnak majd. A pályázati feltételek részletei és a bírálati szempontok itt érhetők el.

 

  • Megosztom