Cellum: új operatív igazgató

Garamhegyi Ábel szeptember 16-ától operatív igazgatóként, valamint vezérigazgató-helyettesként irányítja a Cellum Global Zrt. napi működését. A szakember a belga vizuáltechnikai eszközgyártó, a Barco alelnöki pozíciójából érkezett a mobiltárca-szolgáltatóhoz.

Garamhegyi Ábel korábban már dolgozott a fejlesztőcégnél, 2010-2011 között a cégcsoport nemzetközi tevékenységéért felelt. Ekkor a világ egyik legjelentősebb vizuáltechnikai cége, a Barco ajánlott számára alelnöki pozíciót. Az utóbbi 4 évben vezetett gyárat Indiában, európai és közel-keleti kereskedelmi csapatot, majd a cég német country menedzsereként a globális akvizíciós, illetve K+F tevékenységét is felügyelte.

A szakember a József Attila Tudományegyetemen földrajzból és matematikából diplomázott, majd ugyanitt társadalomföldrajzból szerzett PhD fokozatot. MBA tanulmányokat folytatott a műszaki egyetemen, Hollandiában pedig nemzetközi területfejlesztést, városmarketinget tanult. 2004-2009 között a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban töltött be helyettes államtitkári, államtitkári, illetve miniszterhelyettesi pozíciókat. 2009-től külgazdaságért felelős kormánybiztos, 2010-ben az MFB igazgatója volt. Ebben az évben igazolt először a Cellumhoz, majd a Barco-nál folytatta szakmai pályafutását.

Garamhegyi több nemzetközi és hazai egyetemen oktatott, jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen nemzetközi marketinget és tárgyalástechnikát tanít.

  • Megosztom