Cáfol a Yahoo

Cáfolja a Yahoo azt a beszámolót, mely szerint az internetes cég titokban figyelte felhasználói levelezését. A feltételezett megfigyelésről a Reuters számolt be a társaság egy volt alkalmazottjára hivatkozva.

 

A hír, miszerint a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kérésére a cég titokban megfigyelte kliensei e-mailjeit, kedden került napvilágra, s foglalkozott vele a többi között az amerikai közszolgálati rádió (NPR) is – írja az MTI.

 

Cáfolatában a Yahoo leszögezi: a szolgáltatásait igénybe vevők leveleinek, vagy adatainak ellenőrzésére vonatkozó minden egyes kormányzati kérést szigorúan mérlegelnek, éppen a kliensek adatainak védelme érdekében. A cég határozottan leszögezi, hogy az elektronikus levelek ellenőrzésére szolgáló szoftver nem létezik a Yahoo számítógépes rendszerében.

 

A Yahoo egyébként kedden Marissa Mayers vezérigazgató aláírásával már megjelentetett egy közleményt, amelyben nem cáfolta, de nem is erősítette meg a titkos megfigyelésről szóló információkat, hanem leszögezte, hogy a Yahoo tiszteletben tartja az amerikai törvényeket.

 

Az NSA és az FBI szerdán sem reagált és újságírói megkeresésre sem volt hajlandó kommentálni a híreket.


  • Megosztom