Cafétól igazolt a CRANE

Lengyel Anikó (37) a CRANE-nél folytatja pályafutását ügyfélkapcsolati igazgatóként.

A Café Communicationstől érkező, 14 éves hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember a Tesco UK regionális (magyar, cseh, lengyel és szlovák) projektjeit koordinálja a CRANE-nél, melyek kreatív, stratégiai, ATL és BTL kommunikációs feladatokat foglalnak magukban.

Lengyel Anikó a McCann-Ericksonnál kezdte pályafutását ügyfélkapcsolati menedzserként, ahol többek közt olyan ügyfelek kampányain dolgozott, mint a Bayer Hungária vagy a Nestlé Hungária, utóbbi „Nestlé Fitness Zoób Katival” promóciójával Arany EFFIE-t nyert 2004-ben. 2004 és 2010 között több nagy reklámügynökség budapesti képviseleténél (Ogilvy & Mather, DDB, Leo Burnett, HAVAS és BBDO) is megfordult. A CRANE-hez a Café Communicationstől igazolt, ahol közel négy évig menedzselte Client Service Directorként kiemelt ügyfelei, az Unilever, a Michelin, a GE és az OTP projektjeit.

„Olyan szakemberre volt szükségünk, aki amellett, hogy jelentős reklámügynökségi háttérrel és nemzetközi projekttapasztalattal rendelkezik, kiváló stratégiai és vezetői képességei alkalmazásával koordinálni tud egy új ügyfélre felépített csapatot” – mondta el Bodnár József, a CRANE ügyvezető igazgatója. Az Account Director feladata elsősorban a Total Hair Experts (THX) hajformázó márka regionális piaci bevezetése, de ő felel a Tesco UK négy országra kiterjedő (hazánkon kívül Szlovákia, Csehország és Lengyelország) kommunikációs stratégiájának kialakításáért, illetve a kreatív, ATL és BTL kommunikációs feladatainak megvalósításáért.

Lengyel Anikó közgazdász, valamint a Nemzetközi Reklámszövetség (IAA) marketing diplomáját az International Business School gazdálkodási szakán szerezte. Szabadidejében szívesen foglalkozik az enteriőr dizájnnal és egyedi ékszerek készítésével.

  • Megosztom