Büntetett a Médiatanács

Melegeket kirekesztő tartalom miatt 150 ezer forintos bírságot rótt ki a Médiatanács a Magyar Hírlapra. A testület túl hangos reklámok miatt is büntetett.

A Médiatanács megállapította, hogy a Magyar Hírlap című napilapban, illetve az internetes oldalán július 10-én megjelent Eddig és ne tovább! Ideje levernünk a cölöpöket című cikk révén kirekesztő tartalmat közölt, ezért a lap kiadóját – a honlapon található cikk eltávolítása mellett – 150 ezer forint bírság megfizetésére és a jogsértés tényéről tájékoztató közlemény közzétételére kötelezi.

A cikk szerzője az írásban a Budapest Pride apropóján a melegek alapvető jogainak korlátozására tett javaslatokat. A tájékoztató közleményt a lap a www.magyarhirlap.hu nyitóoldalán a határozat jogerőre emelkedésétől számított három napon belül köteles úgy közzétenni, hogy a honlap megnyitásakor a teljes információ folyamatosan olvasható legyen a közzétételtől számított hét napon keresztül.

A Story5, a 4-es csatorna és a Galaxy TV médiaszolgáltatója, a Digital Media and Communications Zrt. július és szeptember között újra – összesen 12 alkalommal – túl hangos reklámokat tett közzé, ezért az ismételt jogsértések miatt a szolgáltatónak 360 ezer forintos bírságot kell fizetnie.

  • Megosztom