Büntetést kapott az egyik takarékszövetkezet

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3,8 millió forintra bírságolta a Centrál Takarék Szövetkezetet – mint a Mátra Takarékszövetkezet jogutódját – továbbra is fennálló pénzforgalmi szabálysértés miatt.

A hitelintézetnek az MNB kötelezése alapján idén szeptember végéig kell orvosolnia az általa elkövetett pénzforgalmi jogszabálysértéseket. A vizsgálat megállapította, hogy a Centrál Takarék Szövetkezet mint a Mátra Takarékszövetkezet jogutódja, az MNB tavaly hozott határozatában előírt kötelezettségeinek egy részét határidőre nem, vagy csak részben teljesítette.

A hitelintézet továbbra is megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény, valamint a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendelet több előírását is.

A tájékoztatás szerint a hitelintézet megsértette többek között a hatósági átutalási megbízások kezelésére és teljesítésére, a fogyasztókat és a mikrovállalkozásokat védő felelősségi és kárviselési szabályra, a kedvezményezett ügyfelek fizetési számláján történő haladéktalan jóváírásra, valamint az ügyfelek tájékoztatására vonatkozó rendelkezéseket.

(MTI)

  • Megosztom