Bulvárral folytatódik a médiapiaci koncentráció

Folytatódik a kormányközeli médiumok egységes irányításának megvalósítása, hamarosan a Lokál és a Ripost kiadója is beolvad a Mediaworks-be.

A 24.hu összeállítása szerint a Habony Árpád irányítása alatt létrehozott Modern Media Group Zrt., a Lokál és a 888.hu kiadója, valamint Ómolnár Miklós korábbi cége, a Ripost Média Kft., a Ripost napilap kiadója a cégadatok szerint szeptember végén megszűnik. A cégek jogutódja beolvadással a Mediaworks Hungary Zrt. lesz.

Ezzel a két kormányközeli bulvárlap, valamint a megszűnő kft.-k többi kiadványa ugyanannak a vállalatnak a fennhatósága alá kerül, amely többek között a megyei lapokat, a Nemzeti Sportot, a Világgazdaságot, a Figyelőt és a Szabad Földet is menedzseli.

A most megszűnő két kiadó, valamint a Mediaworks egyébként már tavaly ősz óta egy tulajdonos alá tartoznak, ugyanis akkor ajánlották fel a kiadókat addigi tulajdonosaik a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak.

A 24.hu beszámolója szerint a 2018-as év a Mediaworks-be beolvadó két lapkiadó számára igen rossz eredményeket hozott, az MMG Kft. 313 millió, a Ripost Média pedig 137 milliós veszteséggel zárt.

  • Megosztom