Válságban a magyar sztárok

A gazdasági válság elérte a hazai celebeket is. Egyre többen árulják otthonukat, azonban a luxusingatlanokat nagyon nehéz értékesíteni.

Míg a társadalom jelentős részének az is problémát okozott, hogy miként szedje össze a végtörlesztéshez szükséges összeget, vagy éppen miből fizesse ki a villanyszámláját, addig a magyar celebek egy része luxusban tölti mindennapjait. Drága, budai ingatlanokban élik életüket, vagy éppen hatalmas úszómedencés vidéki villákat vásárolnak maguknak. Van magyar zenész is, aki csak úgy hobbiból Thaiföldön vásárolt magának luxusnyaralót. Jogosan merül fel a kérdés, vajon miből futja ilyesmire, miközben szinte minden napra jut egy celeb, aki amiatt sír-rí, hogy nem tud miből megélni – írja a Hír24.

A Hír24 a teljesség igénye nélkül próbálta egybegyűjteni azoknak a hírességeknek a történeteit, akikről felröppent a hír, hogy árulják otthonukat. Tasnádi Péter állítólag 850 milliót, Bajor Imre 43 milliót szeretne kapni ingatlanáért. A hírek szerint a Tasnádi villa 1200 négyzetméteres, és mindenféle luxussal felszerelt, így bizonyára jól járna az, aki meg tudná venni. Ilyen ember azonban ma Magyarországon viszonylag kevés van – mondják az ingatlanértékesítéssel foglalkozók.

Még Bajor Imre házának eladása is elég nehézkes lehet, pedig az ismert színész jóval a piaci ár alatt kínálja nyolc szobás, medencés otthonát. A Heti hetes sztárja egyébként egyértelműen a gazdasági nehézségek miatt kényszerül eladni nagyértékű ingatlanát, amiért most 43 milliót kér.

Csala Zsuzsát talán még korábban megérintette a válság, mint másokat. Nem titkolja, hogy otthonát azért kellett eladnia, mert már nem tudta fenntartani. “Életem munkája volt abban a házban, amit el kellett adnom. Egyedül maradtam, a férjem meghalt, gyermekem nincs. Az épületet tatarozni kellett volna, de nekem arra már nem futotta. Budakalászon vettem egy sokkal kisebb házat az árterületen, mert így olcsóbb volt” -mesélte korábban a színésznő.

Egy másik elismert művész, Pécsi Ildikó is aggodalmaskodott a házáért, amikor a közelmúltban a Hír24 arról beszélgetett vele, valóban igaz-e, hogy anyagi gondokkal küzd. Akkor bevallotta: retteg attól, hogy elveszíthetik az otthonukat, ami életük értelmét jelenti, hiszen saját kezükkel építették fel.

Végső Tibor cége ingatlanértékesítéssel foglalkozik. A cégvezető azt mondja, a nagy értékű ingatlanokat nagyon nehéz eladni, a megfelelő ajánlatra akár egy évet is várni kell. A vidéki luxusotthonokat még nehezebb értékesíteni, mint a budapestieket. Ráadásul ahhoz, hogy egyáltalán valaki érdeklődjön egy eladó ház iránt, a kezdőárból jelentősen engedni kell, akár 20 százalékot is. A szakember szerint az, hogy az ingatlan tulajdonosa híres ember, nem befolyásolja az eladást. Ugyanakkor az olyan épületek, amelyek celebek szomszédságában vannak, keresettebbek az átlagosnál – olvasható a Hír24 összeállításában.

  • Megosztom