Stohl András újra bíróság elé kerül?

Ismét embert próbáló időszak elé kell néznie Stohl Andrásnak, ugyanis a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága pert fontolgat ellene. A színész hamarosan megjelenő könyve, a Magyar börtönpokol miatt kerülhet bajba.

Valójában nem is lenne meglepő a botrány, hiszen Buci kendőzetlen őszinteséggel vallott az írónak, Szalai Viviennek minden kínos és megbotránkoztató pillanatról, amit a börtönben át kellett élnie. Az írás még sehol nem hallott titkokat tár fel a rácsok mögötti világról, Stohl pedig egyáltalán nem szépítette a dolgokat – írta a stop.hu.

A hírek szerint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága – azon túl, hogy a kötetet megjelenés előtt nem egyeztették velük – már azokon a részleteken is felháborodott, amelyek eddig napvilágot láttak, mint például a rasszista börtönőrök, akik Stohlt folyamatosan alázták. Szalai Vivien azonban nem kételkedik András szavaiban.

– A könyvben megjelent történeteket magától értetődően nem én találtam ki, hanem a Stohl Andrással folytatott interjúk alapján íródtak. Ezekről természetesen hangfelvétel készült. Biztos vagyok abban, hogy az András által elmondottak megfelelnek a valóságnak – nyilatkozta a szerző a Hír24-nek.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága csak rendkívül szűkszavúan nyilatkozott azzal kapcsolatban, fogják-e perelni Stohlt, de nem cáfolták. Azt mondták, csak a kötet teljes tartalmának megismerése után alakítják ki az álláspontjukat.

Az Új Ász megkereste dr. Kamarás Péter ügyvédet, aki úgy véli, könnyen bírósági ügy lehet a Stohl-könyvből.

– Amennyiben a könyvben vannak olyan részek, amelyek az intézmény vagy konkrétan a nevelők rossz hírét keltik, és ezek alaptalan tényállítások, abban az esetben az intézmény pert indíthat. Ez azt jelenti, hogy kártérítést követelhetnek Stohltól, és adott esetben a könyv szerzőjétől is – mondta a napilapnak az ügyvéd.

  • Megosztom