Stohl András újra bajba került

Stohl András börtönbe vonulása előtt azt állította: utolsó fillérig rendezte 1,5 milliós adótartozását, ám a hivatalos adatok szerint nyereséges cége – amelyben édesanyja társtulajdonos – még mindig végrehajtás alatt áll.

 

A Valóart Kft.-nek – amelynek tevékenységi körébe alkotó- és előadó-művészet, kulturális képzés és szabadidős tevékenység is tartozik – nyereségessége ellenére volt 1,5 milliós adótartozása, amelyet ténylegesen rendezett Stohl András a börtönbe vonulása előtt. A befizetés napjáig nyilván keletkezhetett némi késedelmi pótlék, illetve a büntetés-végrehajtási intézetben eltöltött öt hónapja alatt ehhez hozzáadódott még vállalkozást terhelő fizetnivaló, attól függetlenül, hogy nem volt bevétel – magyarázta a Blikknek Stohl ügyvédje, Ruttner György.

Az akkor még APEH (ma NAV) Pest Megyei Adóigazgatóságának hátralékkezelési osztálya két évvel ezelőtt, Stohl autóbalesete előtt két hónappal rendelte el a végrehajtást a felhalmozott adótartozás miatt. Stohl akkor inkább az általa okozott autóbaleset sértettjeit kártalanította. A műsorvezető összesen 7,5 millió forintot fizetett ki a károsultaknak, ezt követően, közvetlenül a bevonulás előtt utalta át – ügyvédje állítása szerint – az adóhátralékot.

Az adóhatóság adótitokra hivatkozva nem adhatott felvilágosítást a lapnak. A nyilvános adatbázisból mindössze annyi derül ki, hogy az állami adóhatóság 2012. május 6-án frissített nyilvántartása alapján jelenleg is végrehajtás van a cég ellen – írta a blikk.hu.

 

  • Megosztom