Stohl András újra a bíróság előtt?

A könyvpiac egyik slágere lett a Stohl András börtönélményei nyomán készült könyv, ám a Bors úgy értesült, hogy készítői perek sorozatára készülhetnek.

A Bors információi szerint komoly következményei lesznek Szalai Vivien Magyar börtönpokol című könyvének, amely Stohl András börtönélményei nyomán íródott.

A lap szerint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) jogi lépésekre készül. A BVOP munkatársai nehezményezik, hogy a könyvet megjelenés előtt nem egyeztették velük, noha segítették annak elkészítését. Szabad bejárást engedtek például a szerzőnek, Szalai Viviennek Stohl Andráshoz, aki így rendszeresen beszámolhatott a vele történtekről.

A lap szerint belső vizsgálatot rendeltek el a kötet állításaival kapcsolatban, és arra jutottak, hogy az több ponton nem egyezik a valósággal.

A BVOP vezetősége ezért úgy érzi, hogy nyolcezer dolgozójuk becsületén esett folt Stohl börtönnaplója miatt. Az állami szervezet a könyv íróit, szerkesztőit és a kiadót is bepereli.

A szándék komolyságát jelzi, hogy még azoktól a lapoktól is helyreigazítást kértek, amelyek részleteket közöltek a műből – írta a hvg.hu.

  • Megosztom