Stohl András meglepő szerepben

Mi lehet nagyobb boldogság annál, mint amikor egy apa szeme láttára érik imádott lánya színpadi szereplővé?

 

Stohl András a napokban igen elevenen élheti meg ezt az élményt, hisz a Szegedi Szabadtéri Játékok Mágnás Miska előadásában legnagyobb lányával, Lucával áll egy színpadon. Luca a Táncművészeti Főiskola diákja, s az Alföldi Róbert rendezte operett tánckarában szerepel, Stohl pedig címszereplőként az „első sorból” gyönyörködhet lánya munkájában, hisz több jelenetben is egyszerre vannak színpadon. Persze szó sincs arról, hogy a színész protekcióval juttatta volna be lányát a produkcióba, Luca magától jelentkezett a válogatásra, s csak számmal szerepelt, így nem volt szükség híres nevére.

– Luca a Táncművészetin tanul, egyszerűen jelentkezett a táncos válogatásra, és bevették az előadásba – mondta Stohl, aki olyannyira nem szeretné „nyomni” a lányát, hogy a közös fotózkodástól és interjútól is elzárkózott. – Nagyszerű csapat ez, nemcsak a színészek, de a táncosok, az énekesek, a műszak is.

Persze hiába van Stohlék számára „részleges családegyesítő funkciója” a Mágnás Miska előadásának, a felkészülés alatt kőkeményen dolgozik mindenki.

– Gyakran éjfélig próbálunk, finomítjuk a dolgot, így persze fárasztó, de délelőttönként van idő kifújni magunkat – mondta Stohl András, aki nem először próbálja ki magát operettben, hisz a csárdáskirálynő Boni grófjaként már szerepelt Szegeden, szintén Alföldi rendezésében. – A Mágnás Miska talán annyiban más, hogy ez a darab még híresebb, köszönhetően a filmnek, amelyben Gábor Miklós alakította Miskát. Ez a mostani előadás egy kicsit karcosabb lesz, s az igazán vicces vonalát sem Miska képviseli.

Stohl nyáron már a második szabadtéri nagy produkciójára készül. A Tenkes kapitánya Siklóson elmaradt a várt sikertől, három előadást le is kellett mondani. A színész szerint a kevés reklám miatt sokan nem is tudtak róla. A Mágnás Miska előadásai után egy tévéfilm forgatásába kezd, majd indul az új évad a Nemzetiben, ahol a Holdbéli csónakoson kívül a korábbi szerepeit is visszaveszi, és persze újabb feladatok is várják – írta a blikk.hu.

 

  • Megosztom