Stohl András ismét bíróság előtt

Ma kezdődik a színész-műsorvezető kártérítési pere. Stohl áldozatai több mint 12 milliót követelnek tőle és egy banktól.

A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint a megsérült idős férfi, Kaincz Pál és Kaincz Ibolya perre vitte a dolgot, miután Stohl Andrással és az Uniqa bankkal nem tudtak megegyezni. Azt kérik a bíróságtól, hogy állapítsa meg, a színész megsértette „oltalmazott testi és lelki épséghez és egészséghez” való jogukat. Ezenkívül azt is, hogy a bíróság kötelezze az alpereseket, hogy fizessenek nekik összesen 11,5 millió forint nem vagyoni és 679 ezer forint vagyoni kártérítést. Stohl ellenben a kereset elutasítását kérte.

Mint ismert, Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton áttért autójával a szemközti sávba és összeütközött két, szabályosan közlekedő autóval. A balesetben ketten sérültek meg, egy idős férfi súlyosan. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, a rendőrök otthonról állították elő. Kiderült, hogy a színész ivott és kokaint fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült.

A színészt mindezért a Budakörnyéki Bíróság 2011. március 31-én, első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Öt évre eltiltotta a járművezetéstől, három évre pedig a közügyek gyakorlásától is – írta a hir24.hu.

  • Megosztom