Mit keres egy pornószínész a bíróságon?

Pornószínészekkel modellezték a bíróság számára az állítólagos nemi erőszakot, amellyel Damu Roland színészt vádolják.

 

Damu Roland védője, Ruttner György egy ügynökségen keresztül rendelte meg a valóságos bűnügy sértettjéhez és a vádlotthoz hasonlító főszereplőket egy felnőtteknek szóló interaktív erotikus tartalmat szolgáltató cégtől – írja a Blikk. A nem jogerős ítélet alapján mozzanatonként modellezték a védelem szerint csak állítólagos nemi erőszakot.

A felvételt készítő erotikus online cég vezetője egyedüli beavatottként a bűnügy vádlottjának és sértettjének személyleírása alapján választott szereplőket – tette hozzá a lap. “Az akták alapján kértük, hogy milyen ruhát hozzanak magukkal, és az eredeti helyszínt modelleztük” – mondta a Blikknek a férfi, aki szerint a közreműködők úgy tudták, egy erőszakba hajló felnőttfilm forgatásán vesznek részt és csak az ítélet erőszakról szóló részét hajtották végre.

A védelem azért indítványozott bizonyítási kísérletet, mert álláspontjuk szerint Damu Roland nem erőszakolhatta meg a sértettet – írta a Blikk. “Sokat gondolkodtam, hogy milyen módon szemléltethető a sértett vallomása, ha a bizonyítási kísérletben való részvételt nem vállalná lelki okok miatt. Így jött az ötlet, amelyben annyit kértem, hogy az ítélet tényállását hajtsák végre. Az eredmény igazolta, hogy anatómiai igazságügyi szakértői vizsgálat is szükséges” – mondta Ruttner György a lapnak.

Tavaly szeptemberben a színész első fokon hat év letöltendő börtönbüntetést kapott, emellett a bíróság kötelezte az 1,2 milliós perköltség megfizetésére is, valamint hat évre a közügyektől is eltiltották. A 37 éves Damu Rolandot 2010. november 18-án vette őrizetbe a rendőrség erőszakos közösülés gyanúja miatt, majd két nappal később az elsőfokú bíróság előzetes letartóztatásba helyezte – írta a hvg.hu.

 

  • Megosztom